Våd og succesrig Landsbyfinale<br>…

Våd og succesrig Landsbyfinale

13. september 2017 - kl. 15:02 - af

Frederikshavns Kommunes otte Landsbyløb, der blev arrangeret af Distriktsudvalget, blev en stor succes. Syv gange med rigtig godt vejr og den sidste gang med masser af regn, men tørvejr de sidste par timer af løbet.

Ros for arrangementerne
De to, der var udset til at styre paragrafferne alle otte steder, Mette Hardam og Rico Eidersted, roste samtlige otte steder for gode arrangementer og initiativrige idéer med masser af diverse underholdning, for både de aktive deltagere, og de fremmødte publikummer.

Mette Hardam og Rico Eidersted roste hinanden i store vendinger for rigtig godt samarbejde, og da Mette Hardam, der er medlem af byrådet for Venstre, blev spurgt om løbene blev gentaget næste år, fortalte hun, at hun havde haft det oppe at vende på politisk sted, og da blev der nikket ivrigt rundt omkring i salen. Mette Hardam påpegede med det samme, at der endnu ikke var noget bestemt, men både hun og Rico Eidersted håbede på et ja. Det samme var stemningen blandt de i alt 458 gennemblødte deltagere, der deltog i finalen.

En af de kvindelige deltagere fortalte efter hun var kommet i mål, at det var lige meget, om det regnede, så lang tid man holdt sig i gang. Det var jo bare vand, og så lang tid man bevægede sig, holdt man sig varm. Det der var vigtigt var, at skifte ret hurtigt til tørt tøj efter man var kommet i mål.

Finaleløb i Den Bette Trekant
Finaleløbene blev afholdt tirsdag 12. september i kommunens sydligste område, som til daglig bliver kaldt ”Den Bette Trekant”, der dækker landsbyerne Lyngså, Præstbro og Voerså med omegn. Her var der startsted ved klubhuset i Præstbro, Kulturhuset Værestedet i Lyngså og fra Strengsholtvej 5 mellem Lyngså og Voerså. Målområdet var den gamle krogrund ved åen i Voerså, hvor det store foreningstelt var fyldt op næsten hele aftenen, på grund af den megen regn.

I teltet var der underholdning ved Jens Peter Søborg, Sæby, der sang og spillede på guitar samt ved musikgruppen Skidt Mads, der spillede på harmonikaer og violin. Udenfor var der udstilling af store flotte amerikanerbiler.

Løbsmuligheder
Mulighederne var halvmaratonløb, 11 km gang eller løb samt 5 km gang eller løb. For cyklisterne var der en tur på 21,1 km samt 2½ time på MTB cykel.

I finalen deltog løbere og cyklister fra hele Nordjylland samt Galten, Viborg, Aarhus, Randers og Thisted. Blandt andet kan nævnes et ægtepar fra Galten, der hver løbsdag var kørt til Nordjylland for at deltage. Omkring 75 personer i alt havde deltaget i samtlige løb. Til dem var der en ekstra præmie, ud over den store flotte medalje, nemlig en distrikts-motionist, som i øvrigt var en af mange idéer fra Rico Eidersted.

Landsbyløbene har været for alle. Det være sig både piger og drenge samt voksne kvinder og mænd. De var der i alle aldre, og her kan nævnes, at vinderen af cykelløbet var 12 årige Frederik Christiansen, Præstbro. En af de ældste løbere var tidligere renovationsarbejder og nu 77 årige Willy Jochumsen fra Frederikshavn.

100 stk. halvmaraton
En af dem der fik, et af de største bifald i målområdet var Britta Andersen fra Sterup. Bifaldet skyldtes ikke, at hun var mellem de første, men at hun på dagen gennemførte og løb halvmaraton nummer 100. Af samme grund havde hun også deltagernummer 100.

En halvmaraton er 21,0975 km.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Våd og succesrig Landsbyfinale
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger