BLÅ himmel med oplagt minister…

BLÅ himmel med oplagt minister…

28. august 2017 - kl. 9:49 - af

Venstre vælgerforeningerne for Albæk og Skæve/ Dybvad havde igen inviteret til sommermøde på Herregården Knudseje.

Onsdag blev Nordjylland tilsmilet med dejligt sommervejr, så arrangementet kom i konkurrence med vejret i forhold til de høstende landmænd.

Det betød dog ikke, at arrangørerne ikke var meget tilfredse med det store fremmøde. Hele 140 gæster var mødt op til det traditionsrige arrangement, som blev holdt for 13. gang.

Mette Hardam kunne også oplyse på talerstolen, at den 13. gang havde givet helt naturlige sommerfugle i maven, for ville det vælte ind med ulykker. Denne frygt var dog helt til skamme, for arrangementet blev traditionsrigt med fællessang og dejlig mad.

Aftenen bød på 2 talere – Frederikshavnerkredsens Borgmesterkandidat Jytte Høyrup, som fortalte tilhørerne omkring det netop overdragne valgprogram. Jytte Høyrup fortalte at valgprogrammet var overdraget til hendes hold af kandidater – et hold på 18 personer inkl. Borgmesterkandidaten selv. Jytte Høyrup fortalte i korte træk om hovedlinjerne i programmet som bl.a. indeholder overskrifter som ”Erhvervslivets som dynamo for vækst og bosætning” og ”Der skal være gang i by og opland”.

Nyt Ministerium
Efter Jytte Høyrups oplæg kom hovedtaler Sophie Løhde på talerstolen. Sophie Løhde havde haft et travlt program med besøg i Morsø og Thisted Kommuner inden ankomsten til Knudseje. Dette var dog ikke at mærke af den veloplagte minister. Sophie Løhde fortalte levende omkring livet som minister for det nyoprettede ministerium. Sophie Løhde er Minister for Offentlig Innovation og hun indrømmede også, at det ikke var det mest mundrette navn og at hun også ofte havde skullet indlede med at forklare, hvad sådan et Ministerium gik ud på.

Sophie Løhde sidder side om side med Kristian Jensen i Finansministeriet og har således en meget tung politisk post.

Den fornemste opgave for ministeriet var at afbureaukratisere den offentlige sektor. Der skulle rationaliseres – men som udgangspunkt ikke på ”hænder”, men nærmere betegnet skulle nogle af alle de forskellige bureaukratiske lag skrælles af, således at ressourcerne kunne anvendes bedre.

Ministeren lod spørgsmålet hænge i luften, da hun sagde, at offentlige ansatte vel næppe havde uddannet sig for at bruge størstedelen af deres arbejdstid på dokumentation på dokumentation…? Alle lagene var indført efter bedste intentioner. Vi er dygtige til at indføre og efterleve nye regler, men glemmer ofte at skrælle lag af i takt med at nye kommer til. Så ministeren var temmelig målsat omkring, at der var plads til forbedring.

Sophie Løhde forstod at fastholde tilhørerne og talte i en lille time, så der blev kun plads til ganske få spørgsmål fra tilhørerne og allerede efter 2. spørgsmål med fyldestgørende svar spurgte Ministeren med et smil på læben ”Er der flere der tør at putte en femmer i…” henledt til sin ordstrøm.

Lars Mellemkjær oplyser, at de 2 samarbejdende venstrevælgerforeninger Albæk og Skæve/Dybvad allerede nu ud fra tidligere års erfaringer ligger sig i selen for at finde en spændende hovedtaler, som kan trække fulde huse hos på Knudseje hos Joan og Leif Stiholt i 2018.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'BLÅ himmel med oplagt minister…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER