Lokalplan for dagligvarebutik i Sæby til offentlig debat

Lokalplan for dagligvarebutik i Sæby til offentlig debat

21. august 2017 - kl. 0:50 - af

Når Økonomiudvalget holder næste møde den 23. august, er der på dagsordenen et punkt om dagligvarebutik i Sæby, hvor Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet, at forslag til lokalplan og tillæg til kommuneplanen udsendes til offentlig debat i 8 uger.

I slutningen af januar blev det besluttet, at der kan arbejdes videre med muligheden for at etablere en dagligvarebutik på 1.200 m2 på hjørnet af Nordens Allé og Aalborgvej i Sæby.

Det fremgår af sagen, at en dagligvarebutik på 1.200 m2 det pågældende sted er i overensstemmelse med den moderniserede planlov, som Folketinget har vedtaget, og som trådte i kraft den 15. juli 2017. Men idet Kommuneplanen kun giver mulighed for etablering af en enkeltstående dagligvarebutik på op til 1.000 m2 uden for den fastlagte detailhandelsstruktur i Sæby, skal der besluttes en ændring af Kommuneplanen. En sådan ændring forudsætter gennemførelse af en for-offentlighedsfase.

Byrådet skal med Kommuneplanens bestemmelser for detailhandel bl.a. sikre et varieret butiksudbud, hvor der er god tilgængelighed for alle trafikarter. Byrådet skal samtidig fremme en samfundsmæssigt bæredygtig detailhandelsstruktur, hvor transportafstandene i forbindelse med indkøb er begrænsede.

Med Folketingets vedtagelse af den moderniserede planlov er Byrådet yderligere pålagt at medvirke til at sikre lige konkurrencevilkår mellem eksisterende og nye butikker og derved medvirke til en effektiv butiksstruktur.

Dagligvarebutikker konkurrerer på mere end priserne. Let vejadgang og gode parkeringsmuligheder for personbiler i umiddelbar tilknytning til butikkerne er et konkurrenceparameter.

Det bemærkes, at der er ledige lokaler i Sæbys bymidte, men ikke med en størrelse og placering i forhold til parkeringsmuligheder og adgangsveje, der tilgodeser de krav, kunderne stiller til en moderne dagligvarebutik.

Med kommuneplantillægget udbygges Sæbys detailhandelsstruktur med et lokalcenter, og der planlægges for en mere decentral dagligvareforsyning.

Det vurderes fra kommunal side, at én ny dagligvarebutik i den sydvestlige del af byen vil øge konkurrencen. Idet der i lokalcentret alene åbnes mulighed for at etablere én og ikke flere dagligvarebutikker og ikke udvalgsvarebutik(er), vurderes det, at lokalcentret ikke vil påvirke bymidten væsentligt.

På den baggrund fremlægger Center for Teknik & Miljø forslag til lokalplan og tilhørende tillæg til Kommuneplanen, der skaber de ønskede muligheder.

Tekst af Per Rye

Foto: Jesper Christiansen, TV2Nord

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for dagligvarebutik i Sæby til offentlig debat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER