Ældresagens Sangkor starter op igen efter ferien

Ældresagens Sangkor starter op igen efter ferien

20. august 2017 - kl. 10:22 - af

ÆSK – Således kaldes de af deres korleder og underviser Dina Flyvbjerg Ledet, der nu på 3. år vil lede Ældresagens ́ Sangkor, Sæby.

Der er sæsonstart torsdag den 24. august kl. 13.30 i ”Manegen”, lokale 1. I den kommende sæson, der løber frem til maj 2018, vil koret have 15 års jubilæum.

I året 2003 fandt en gruppe unge ældre mennesker sammen og startede koret, en håndfuld af disse er heldigvis stadig aktive i koret og beviser således, at det at synge sammen i kor medvirker til at give livslyst og indhold i hverdagen.

Ved korets start var korlederen en af medstifterne og dengang ulønnet. Da vedkomme ønskede at stoppe, var gode råd dyre, men man fandt dog en fornuftig løsning for 2 år siden, da koret indgik aftale med Frederikshavn Kommunes Musikskole.

Årskontingentet for sæson 2017 / 2018 er på kr. 600.00, og dette beløb dækker korleder, husleje samt 2 til 3 sociale sammenkomster så som juleafslutning osv.

Fra start af har koret været et dagtilbud under Ældresagen Sæby, således også i dag. Repertoiret er ligesom dengang, en god blanding fra den danske sangskat og nyere rytmiske sange samt de kendte julesange og salmer.

Henover sæsonen er koret ude og give koncert ca. 10 gange. Udover traditioner i Sæby Kirke og en advent tradition i Hørby Kirke, har koret medvirket ved forskellige arrangementer f.eks. Ældresagens Danmark Spiser Sammen og andre opgaver af forskelig art, eksempelvis til Løvspringfest i Voersåhallen.

Koret tæller for øjeblikket ca. 30 medlemmer. Nye medlemmer er meget velkomne. Som ny forpligtiger man sig ikke de to første gange. Man kan komme og være med og vurdere, om man vil deltage. Nodekendskab er ikke en forudsætning for at deltage.

Alle er velkommen, korsang er også for mænd. ÆSK adskiller sig ikke fra andre blandede kor med hensyn til fordelingen mellem antallet af kvinder og mænd. Sværdsiden er som regel i undertal: Så kom nu ud af busken, I flot syngende mænner.

Der synges og øves hver torsdag fra kl. 13.30 til 15.30 med en kaffepause midt på tiden. For yderligere information er man velkomne til at kontakte Carsten Kirkegaard på tlf. 4017 1074 eller Hans Nielsen på tlf. 2025 4877.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældresagens Sangkor starter op igen efter ferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER