Vil Venstre ikke give plads til spændende initiativer?

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Vil Venstre ikke give plads til spændende initiativer?

17. august 2017 - kl. 12:12 - af

Debatten om de fremtidige planer for centerbygningen ved Sæby Søbad fortsætter med uformindsket styrke.

På det seneste møde i Plan- og Miljøudvalget forleden nåede et flertal bestående af udvalgets 3 socialdemokratiske medlemmer frem til at underkende planerne fra de nuværende ejere, Marie og Lars Dannervig, om bl.a. at indrette helårsboliger i en del af centerarealet.

Udvalgets to øvrige medlemmer – begge fra Venstre – gik derimod ind for kommunaldirektørens indstilling om at give plads for en lokalplan, som kunne sikre opførelsen af helårsboliger.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem, Jørgen Tousgaard, understreger over for Sæby Avis, at den samlede socialdemokratiske byrådsgruppe har sendt, hvad han betegner som ”en klokkeklar melding” om, at partiet ikke ønsker at sige ja til indretning af helårsboliger i Søbadets centerbygning, så længe der er mange andre uprøvede og spændende initiativer i spil.

”Vi er i byrådsgruppen enige om, at det her og nu er vigtigt ikke at ændre plangrundlaget for området. Det er helt afgørende, at vi får vendt hver en sten og afsøgt, i hvilket omfang de mange andre idéer og planer, der foreligger for Sæby Søbads centerbygning, er gangbare. Har vi først fra politisk side sagt ja til at etablere helårsboliger, så dræber vi disse initiativer, inden de har haft en chance,” udtaler Jørgen Tousgaard.

Han tilføjer, at han selvfølgelig ikke er imod udvikling for området, og han er også bevidst om, at hvis alle andre muligheder ikke lader sig realisere, kan situationen om nogle år måske være anderledes. I så fald må den samlede situation revurderes til den tid.

Hvad vil Venstre?
Jørgen Tousgaard er i øvrigt temmelig forundret over, hvad Venstre præcis vil med Søbadets centerbygning.

Tousgaard peger på, at Venstre-politikerne Mogens Brag og Frode Thule Jensen i Plan- og Miljøudvalget stemte for kommunaldirektørens indstilling om at give tilladelse til lokalplan for indretning af helårsboliger, mens det er hans opfattelse, at de to lokale V-byrådskandidater til det forestående kommunalvalg, Asger Mortensen og Hasse R. Christensen ikke ønsker helårsboliger, men ønsker andre planer sonderet først.

Derfor spørger Jørgen Tousgaard: ”Hvad det er præcis, Venstre vil?”

Tousgaard henviser bl.a. til et indlæg i Sæby Avis den 3. august, hvor Asger Mortensen udtaler: ”Hvor er det godt at se, at der er liv i planerne om at udvikle Sæby Søbad som et af omdrejningspunkterne for turismen i Sæby med bl.a. hoteldrift og ikke omdanne det til helårsboliger. Asger Mortensen skrev endvidere: ”Det falder helt i tråd med mine holdninger til udviklingen af Sæby igennem Masterplanen……, der har brug for, at der er private investorer, der tror på Sæby i udvikling. Derfor glæder det mig, at der er konkrete planer og et købstilbud på Søbadet fra en investorgruppe.”

Jørgen Tousgaard peger tillige på, at Sæby-Volstrup Venstrevælgerforening i en skriftlig indsigelse bemærker, at foreningen mener, ”at anvendelsen af fællesbygningen til boliger er i strid med andre planer, som f.eks. ”Ej blåt til pynt”, ”Masterplan Sæby” samt ”På forkant 2030 – En potentialeplan”.”

Af denne indsigelse fremgår det desuden, at Sæby-Volstrup Venstrevælgerforening anfører, at ”Ejerforeningen Sæby Søbad bør overtage fællesbygningen og indrette den til forskellige former for aktivitetsrum og forpagte restauranten ud…….. Vælgerforeningen vurderer, at der er stor risiko for konflikt mellem turisterne i feriehusene og helårsbeboelsen i fællesbygningen.”

Kommentar fra Venstre
Sæby Avis har kontaktet flere Venstre-politikere for en kommentar – heriblandt den kommende borgmesterkandidat, Jytte Nimand Høyrup.

Jytte Høyrup siger, at hun har den opfattelse, at alle politikere m.fl. ønsker et ”turistcenter” ved Sæby Søbad. Hun påpeger, at sagen i første omgang har været til høring i en for-offentlighedsfase.

”Her er der kommet en række indsigelser, og da det er Venstres opfattelse, at ejerne af centerbygningen har lyttet hertil og ændret i planerne, finder Venstre som et liberalt parti, at ejerne bør have lejlighed til også at gå skridtet videre og få udarbejdet en lokalplan.”

Hun slår fast, at Venstre på ingen måde er imod turisme, men ud fra et liberalt synspunkt vil det være forkert ikke at træffe den endelige afgørelse på baggrund af en egentlig lokalplan. Derefter må det så blive vurderet, om der skal siges ja eller nej til opførelse af helårsboliger!

Jytte Høyrup siger videre, at da Sæby-Volstrup Venstrevælgerforening fremkom med sin indsigelse og lokale V-politikere udtalte sig, var det før ejerne af centerbygningen havde ændret i planerne.

”Der er ingen tvivl om, at vi alle i Venstre finder, at det er rimeligt at lade en ejer få sine planer afprøvet på demokratisk vis, inden politikerne træffer endelig afgørelse, så vi mener, sagen burde have haft en omgang mere.”

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil Venstre ikke give plads til spændende initiativer?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER