Mange indsigelser mod ændringer ved Sæby Søbad

Mange indsigelser mod ændringer ved Sæby Søbad

13. august 2017 - kl. 9:39 - af

Der er alt andet end generel jubelfest at spore i den stak af indsigelser, som kommunen har modtaget i forbindelse med Marie og Lars Dannervigs ønsker om ændringer for centerbygningen og tilhørende område ved Sæby Søbad.

Kystdirektoratet bemærker, at fællesbygningen ligger uden for, men grænser op til strandbeskyttelseslinjen. Såfremt der i forbindelse med anlægsarbejdet/byggefasen skal etableres kørselsveje, opstilles containere mv. kræver det forudgående dispensation i forhold til naturbeskyttelsesloven § 15. Kystdirektoratet opfordrer til, at projektet udføres, så det ikke udløser krav om ekstra kystbeskyttelse, og at klimaændringer tænkes ind i projektet.

Kommunens Køb- og Salg-afdeling roser, at ansøgerne tager hensyn til, at der skal være offentlige toiletter i fællesbygningen. Køb og Salg bemærker dog, at ejeren af fællesbygningen ikke kan forvente, at kommunen til evig tid vil leje en del af bygningen til offentlige toiletter. Det bemærkes desuden, at ejeren heller ikke kan være sikker på, at kommunen vil etablere offentlige stier, som skal holdes af kommunen.

Nordjyllands Kystmuseum anbefaler ikke, at der gives mulighed for anden anvendelse af fællesbygningen ved Sæby Søbad. Museet redegør for, at der både er arkitektoniske, kulturelle og miljømæssige grunde samt spørgsmålet om offentlig tilgængelighed, der taler for at fastholde den gældende lokalplan. Museet fremhæver, at fællesbygningen til Sæby Søbad er tilpasset den følsomme natur ved placeringen umiddelbart bag første klitrække ved Sæby Nordstrand.

Sæby Strandcafé er en af Sæby Søbads nærmeste naboer. Ejerne af caféen oplever, at området benyttes af mange turister og sæbynitter til rekreative aktiviteter, hvorfor det vil være ærgerligt at lave området om til private boliger. Ejerne fremhæver, at det er vigtigt, at pladsen foran fællesbygningen mod øst og mod nord ikke bliver for privat, så de lokale ikke føler sig velkomne i området. Ejerne anbefaler, at kommunen overvejer en alternativ parkeringsplads til strandgæsterne, da kommunens parkeringsplads nord for Sæby Søbad ofte er fuld. Samtidig bør der sikres offentlige toiletter og brusere til strandgæsterne. Det kunne også være relevant med et udkigstårn mod havet for at fremme turismen.

Sæby og Omegns Bevaringsforening vil på det kraftigste fraråde, at der gives tilladelse til at indrette boliger i Sæby Søbads fællesbygning. Ejerne må agere inden for eksisterende plangrundlag.

Sæby Erhvervsforening bemærker, at området ved Sæby Søbad er et unikt areal i Sæby med mulighed for at bygge tæt på kysten. Som følge heraf er det vigtigt, at man tager sig tid til at reflektere over brugen af arealet på den mest hensigtsmæssige måde i forhold til indholdet i Masterplanen for Sæby. Sæby Erhvervsforening ser Sæby Søbad og kystlinjen ind imod havnen som en vigtig del i Masterplan Sæby.

Hotel Viking beretter, at Sæby Søbad aldrig har været en rentabel forretning – ej heller da søbadet var under administration af ”Dansk Folkeferie”. Og hele forretningsgrundlaget blev rykket væk under restaurationen, da man valgte at frasælge feriehusene til private og restaurationen til Erhverv. Man roser ejeren af fællesbygningen for at tage initiativ til udvikling af bygningen, så den ikke blot vedbliver at stå ubenyttet.

Sæby-Volstrup Vælgerforening finder det beklageligt, at ejeren af fællesbygningen ikke kan få overskud i sin virksomhed/restaurant, men det bør ikke gå ud over borgernes muligheder for adgang og ophold på stranden, som vil blive forringet, hvis den store åbne plads øst for fællesbygningen bliver nedlagt. Ejerforeningen Sæby Søbad bør overtage fællesbygningen og indrette den til forskellige former for aktivitetsrum og forpagte restauranten ud.

Bestyrelsen i ejerforeningen påpeger, at det er vigtigt at bibeholde Sæby Søbad som et feriecenter for at understøtte og udvikle turismen i Sæby. En anvendelse af fællesbygningen til helårsbeboelse er i modstrid med kommunens ønske om at udvikle turismen i Sæby samt kommunens planer og ønsker for området. Bestyrelsen i ejerforeningen mener, det bør kunne lade sig gøre at drive restauration i fællesbygningen og finder, at ejerens mislykkede forsøg på at finde nye ejere af bygningen vanskeliggøres af en for høj salgspris. Feriehusejerne på Sæby Søbad er bekymrede for kommunens planer om helårsboliger i fællesbygningen, hvorfor kommunen kan forvente en betydelig kritik fra husejerne, hvis plangrundlaget for Sæby Søbad ændres. Ejerforeningen supplerer med at fremhæve, at dens eventuelle overtagelse af fællesbygningen vil medføre en bevarelse og udbygning af historien omkring Sæby Søbad, som kan være med til at tiltrække og fastholde turismen i området.

En lang række feriehusejerne er helt enige i indsigelsen fra Ejerforeningen Sæby Søbad og er imod, at der indrettes helårsboliger i fællesbygningen.

Planerne er til politisk behandling i Plan- og Miljøudvalget den 15. august.

Alle indsigelser samt en visualisering af planerne kan ses via dette link og så scrolle til side 95 og mange følgende sider: http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2017/15-08-17/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst af Per Rye

 

 

2 kommentarer til “Mange indsigelser mod ændringer ved Sæby Søbad” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Mange indsigelser mod ændringer ved Sæby Søbad”

  • Forstår ikke helt, hvorfor man ikke vil bevare bygninger og lokaler til det det oprindeligt er tænkt.. Man kunne f.eks udvikle det på en måde, så pool-området kunne bruges helårligt og udvikle “kreative ” områder for de lokale unge mennesker, som ellers hænger i byparken eller rutebilstationen.. Der er idag ikke mange muligheder for de unge mennesker der er for “gamle ” til klubben og for unge til byens værtshuse.

  • Hvorfor er der ingen, der har foreslået, at indrette hotel, med dertil hørende mindre restaurant, evt. en ændring af taget så der kan indrettes værelser med direkte udsigt til vandet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mange indsigelser mod ændringer ved Sæby Søbad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER