Natura 2000-handleplaner endeligt vedtaget

Natura 2000-handleplaner endeligt vedtaget

1. august 2017 - kl. 0:12 - af

Frederikshavn Kommunes Byråd har endeligt vedtaget naturhandleplanerne for hvert af 8 Natura 2000-områder, beliggende i kommunen.

​De kommunale handleplaner beskriver, hvad kommunen har gjort for at gennemføre målene fra sidste planperiode (2010-2015), og hvad der skal gøres for at nå målene i Natura 2000-planen for denne planperiode (2016-2021).

Endvidere viser Naturhandleplanen behovet for en aktiv indsats som f.eks. rydning, afgræsning eller andet. Planen beskriver tillige, hvordan arbejdet med realisering af planen prioriteres. Frederikshavn Kommune prioriterer at samarbejde med lodsejere, der er interesserede i at gennemføre naturpleje. Desuden prioriterer kommunen at følge op på de indsatser, der er påbegyndt i 1. planperiode. Hertil kommer konkrete prioriteringer inden for de enkelte Natura 2000-områder (f.eks. en særlig indsats for bekæmpelse af invasive arter).

Der er også beskrivelse af, hvad kommunen vil gøre for at inddrage lodsejere og andre interessenter i arbejdet med at nå målene, og hvordan indsatsen fordeles mellem kommunale myndigheder og andre offentlige lodsejere.

De kommunale handleplaner erstatter de hidtil gældende kommunale handleplaner, som blev vedtaget i december 2012. Planerne er bindende for kommunen.

Lodsejere inden for Natura 2000-områderne skal være opmærksomme på, at bestemte former for driftsændringer eller aktiviteter kræver en forudgående anmeldelse til enten kommunen eller Miljøstyrelsen.

Naturhandleplanerne findes via dette link: http://frederikshavn.dk/Sider/Natura-2000-omr%C3%A5der.aspx. De kan desuden ses digitalt i Borgerservicecentrene i Frederikshavn, Sæby og Skagen samt på bibliotekerne i Frederikshavn Kommune.

Natura 2000-områder er en fælles betegnelse for Habitatområder, fuglebeskyttelsesområder og Ramsarområder. Disse områder er udpeget, fordi de har en særlig fin natur, der er værd at bevare på europæisk plan. Der kan læses mere om baggrunden for Natura 2000-områderne på Naturstyrelsens hjemmeside.

Hvis man ejer jord i et Natura 2000-område og ønsker at ændre driften, har man pligt til at anmelde driftsændringen til kommunen. Kommunen vurderer herefter, om driftsændringen har betydning for naturen.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Natura 2000-handleplaner endeligt vedtaget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger