Skovlyst – et anker for<br> kultur mellem by og skov

Skovlyst – et anker for
kultur mellem by og skov

11. juni 2017 - kl. 9:22 - af

Takket være en flot lokal opbakning er projektbeskrivelsen for renovering af Skovlyst i Sæby færdig og på vej ud til fonde for at skaffe midler til renovering af Skovlyst.

Projektbeskrivelsen ”SKOVLYST – Et anker for kulturen mellem by og skov”, der til brug for ansøgning om midler til renovering af Skovlyst i Sæbygaard Skov, er færdig.

Projektbeskrivelsen er udarbejdet af ingeniørfirmaet Niras og omkring indretning også arkitekt Frank Svendsen fra Arkinord.

Der har været en omfattende proces omkring både en spændende og god renovering af bygningen, fremtidige kulturaktiviteter på og omkring Skovlyst, ejerforhold, driftregnskab mm. Endelig inddrager projektbeskrivelsen i høj grad forslag fra Masterplan Sæby. Således peger projektbeskrivelsen også på muligheder omkring stedet og har fået titlen ”SKOVLYST – Et anker for kulturen mellem by og skov”.

De første ansøgninger er med projektbeskrivelsen nu afsendt til større fonde og flere er på vej. Det er hovedsageligt konsulenter i Niras, som i tæt samarbejde med os, står for den professionelle fondssøgning.

Den totale renoveringsudgift plus ny tilbygning anslås til 10 millioner kroner inklusiv moms, så det er ikke småpenge, der skal arbejdes for at skaffe. Hertil kommer en udgift til udenomsarealerne.

-Vi er optimistiske og tror på det. Det er vi nødt ellers lykkes det i hvert fald ikke, siger Margaretha Cedergren, formand for Sæby Scenen.

Den nødvendige projektbeskrivelse er kommet i stand for midler indsamlet sommer og efterår 2016.

Den store opbakning har været afgørende for, at man er nået så langt, som man er. Ud over kontante beløb er også støttet med donationer af anden karakter – enten til omsætning ved arrangementer (som for eksempel fornylig afholdt Retro-/støttefest) men også rent bygningsmæssige ting, der kommer i spil ved selve renoveringen.

-Sæby Scenen udtrykker endnu engang et TUSIND TAK for støtten fra mange sider. Også til Poul Arendrup fra Niras, som uden beregning blandt andet koordinerer hele arbejdet hos dem. Endelig er vi taknemmelig for, at borgmester Birgit S. Hansen og direktør John Kristensen, Frederikshavn Kommune har stillet op med god sparring og støtte i forbindelse med inddragelse af andre nødvendige og vigtige parter for, at det hele får en mulighed for at lykkes, siger Margaretha Cedergren.

Indsamlingskontoen med blandt andet mulighed for indbetaling via MobilePay er stadig åben. De beløb, der indløber herefter går til udgifter i forbindelse med renovering og til anskaffelse af nødvendigt udstyr for at få Kulturstedet optimalt gearet til fremtidige aktiviteter til glæde for alle aldre.

Projektbeskrivelsen er nu tilgængelig her
På Bevar Skovlyst-siden på FB
På Sæby Scenens hjemmeside
Og i trykt udgave ved henvendelse hos Kalhøj i Vestergade, Sæby.

Sæby Scenen vil løbende opdatere på FB-side og hjemmeside med oplysninger om positive tilbagemeldinger på fondsansøgninger. Det kan dog være nødvendig at væbne sig med nogen tålmodighed, da især større fonde kan have længere behandlingstid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skovlyst – et anker for
kultur mellem by og skov'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER