Madbazaren på dyrskuet<br>byder i år på krydderurter

Madbazaren på dyrskuet
byder i år på krydderurter

7. juni 2017 - kl. 19:31 - af

Krydderurter er på menuen blandt andet i form af is, snaps og pesto i Madbazaren på Hjørring Dyrskue den 16. og 17. juni. Så kom forbi og få en smagsoplevelse lidt udover det sædvanlige.

Temaet krydderurter dækker bredt og opleves flere steder i Madbazaren i år. Man kan blandt andet opleve kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i Madbazaren om lørdagen kl. 13.00, hvor han laver noget så nyt og spændende som is med krydderurter.

Kirsten Holst, som er forhenværende leder af Centralkøkkenet i Hjørring, præsenterer flere forskellige og endda nye krydderurter, som er avlet og leveret af Svenning Christensen fra Den Grønne Vogn i Lønstrup. Kirsten Holst deler gladeligt ud af sin store viden om, hvordan man bruger krydderurter både som smagsgiver i maden, men også deres helsevirkende effekter. Her kan man også smage på krydderurteflutes, pesto, krydderurtesalt m.m. og få opskrifter med hjem.

Herregaarden Hessel er også at møde i madbazaren med en stand, hvor man kan møde folk fra deres snapselaug. Her kan man smage på Hessels Bitter, købe snapseurter og høre om, hvordan man kan fremstille sin egen snaps/bitter og hvordan man finder snapseurter ude i naturen.

Igen i år kan du møde de kreative elever fra Poulstrup Friskole med deres projekt “Madkamp – danmarksmesterskaberne madkundskab”, hvor de i Odense fik en flot 2. plads. De har i år arbejdet med bælgfrugter og bæredygtighed og præsenterer det lækre resultat i madbazaren, som man selvfølgelig kan smage på.

Borgersundhed, Hjørring kommer og slår et slag for deres nye “Mad- og måltidspolitik” – her især henvendt til børnene, og skoleelever fra EUC Nord, Hjørring underviser i LandboNordkøkkenet og byder på smagsprøver.

Udover de nævnte kan man møde en bred vifte af meget forskellige producenter med deres nicheprodukter.

 

Billedet: Kirsten Holst og Svenning Christensen, Den Grønne Vogn udvælger de krydderurter, der skal bruges på standen i Madbazaren.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Madbazaren på dyrskuet
byder i år på krydderurter'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER