Enhedslisten har indsigelse<br> mod lokalplan for Rolykkevej

Enhedslisten har indsigelse
mod lokalplan for Rolykkevej

6. juni 2017 - kl. 9:30 - af

Redaktionen har modtaget: Vi vil gerne gøre indsigelse mod, at lokalplanen muliggør en bebyggelse, der vil ændre det område, som lokalplansområdet er en del på en måde, der efter vores mening er en stor forringelse.

Den tætte bebyggelse vil forringe et rekreativt naturområde for offentligheden, og det vil forringe levevilkårene for områdets dyreliv specielt for flagermusene.

Et naturområde som er attraktivt både pga den specielle natur og pga lokal- og kulturhistorien i området.
Ifølge Masterplan Sæby, skal byudviklingen foregå på en måde, der bevarer natur og kulturværdierne, ikke som her forringe den attraktion, der er at bosætte sig i Sæby netop pga stedets atmosfære af bevaret kulturhistorie og bynær natur.

Vi protesterer mod:
-Lokalplanen muliggør, at en bevaringsværdig bygning rives ned. En bygning, som er værdifuld som kulturhistorisk attraktion. Den fortæller en historie om fortidens kulturmiljø i området.

Den bevaringsværdige bygning indeholdt et pensionat, hvor mange kulturpersonligheder havde deres daglige gang, og indtog deres måltider, blandt andre Gustav Wied, da han skrev satirisk om byens spidser og hans frue Alice Tutein der forargede Sæbys borgerskab.

Frederikshavn Kommunes bygningsforbedringsudvalg har da også tidligere bevilget økonomisk støtte til istandsættelse af bygningen, som nu altså tænkes revet ned.

-at Frederikshavn Kommune vil søge dispensation for åbeskyttelseslinien, således at det areal langs åen, som ifg naturbeskyttlseslovens § 16 beskyttes mod bebyggelse indskrænkes, og den passage langs åen, som ellers er naturbeskyttet bliver meget smallere.

På den made, vil naturbeskyttelsen af de særegne naturinteresser knyttet til åen, til dyre- og fiskefauna, og til den nærliggende skov tilsidesættes.

boligprojektet mod Aalborgvej vil medføre betydelig beskæring af træer allernærmest flagermusenes leveområde. Formålet med reglerne i habitatbekendtgørelsen og bekendtgørelse om fredning af visse dyre- og plantearter er at beskytte arter, der er karakteristiske, truede, sårbare eller sjældne.

Reglerne indebærer, at yngle- og rasteområder ikke må beskadiges eller ødelægges.

Venlig hilsen
Enhedslistens Kommunalpolitiske udvalg/
Ida Skov

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten har indsigelse
mod lokalplan for Rolykkevej'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER