Lokal ejendomsmægler<br> roser den nye planlov

Lokal ejendomsmægler
roser den nye planlov

3. juni 2017 - kl. 7:14 - af

Den nye planlov, som træder i kraft den 15. juni i år, vil ifølge den lokale Nybolig-mægler

have positive effekter på sommerhusmarkedet. Især pensionister bør være begejstrede.

Den 15. juni træder den nye planlov i kraft, efter et flertal i Folketinget har vedtaget den torsdag den 1. juni.
Der er især tre ting ved loven, som er værd at rose. Det mener indehaveren af Nybolig Sæby, som forventer, at den nye planlov vil have ret positive effekter på sommerhusmarkedet.

-For det første får sommerhusejere nu mulighed for at anvende deres sommerhus ubegrænset til overnatning i 34 uger i modsætning til de tidligere 26 uger årligt. Det er jo især positivt for de sommerhusejere, som overvejer at udleje deres sommerhus ud mere, end de gør nu, siger Carsten Jørgensen.

Der er dog en gruppe, som i særdeleshed bør være begejstret over den nye planlov, som blev vedtaget 1.juni, vurderer Carsten Jørgensen.

-Det er pensionisterne. De skal ikke længere have ejet deres sommerhus i 8 år, før de må bo i sommerhuset hele året, det må de nu allerede efter 1 års ejerskab. Og derfor tror jeg, at vi vil se flere seniorer, der vælger sommerlandet til. Det kan også frigive helårsboliger til de yngre generationer, siger Carsten Jørgensen.

Sidste punkt ved den nye planlov, som Carsten Jørgensen vil fremhæve, er kommunernes nye beføjelser på sommerhusområdet.

-Kommunerne kan udlægge nye sommerhusområder med op til 6.000 sommerhuse, imens 5.000 ubebyggede grunde tilbageføres. Det betyder, at der bliver mulighed for at planlægge langt bedre i forhold til de aktuelle flyttemønstre og behov, som folk har i de forskellige regioner, siger Carsten Jørgensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokal ejendomsmægler
roser den nye planlov'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER