Socialudvalget behandler<br> budgetoplæg fredag

Socialudvalget behandler
budgetoplæg fredag

16. maj 2017 - kl. 7:51 - af

Når Socialudvalget mødes næste gang fredag den 19. maj om morgenen, er der kun et punkt på dagsordenen: Behandling af det administrative budgetoplæg for 2018.

Socialudvalget havde allerede på sit møde den 4. april 2017 budgetoplægget til behandling. Udvalgets budgetramme for 2018 er opgjort til 887,0 mio. kr.

Socialudvalgets budgetoplæg for 2018 indeholder en videreførelse af de vedtagne besparelser/omstillinger fra budgetlægningen 2017, hvor der i henhold til Økonomiudvalgets beslutning er indregnet en generel budgettilpasning (læs: besparelse; red.) på 1 % i alle udvalg. Hertil kommer nettoresultatet af det indregnede moderniserings- og effektiviseringsprogram, der har erstattet det tidligere omprioriteringsbidrag – vedtaget af Økonomiudvalget i begyndelsen af februar i år.

For Socialudvalgets budgetområde er der således indregnet en budgetnedskrivning svarende til ca. 10 mio. kr. i 2018, og ligeledes i overslagsårene (fra 2019 og frem).

De indregnede nedskrivninger/omstillinger i 2017 blev effektueret ud fra følgende vision og strategi: Visionen er først og fremmest at gøre borgerne i stand til at mestre eget liv og blive selvhjulpne. Dette betyder, at borgere, der kan selv, skal selv. Dette gælder for de borgere, der har et potentiale for at vinde eller genvinde evnen til at mestre funktioner og færdigheder.

Samtidig skal kommunen fungere som garant for de svageste borgere, der ikke kan gøres selvhjulpne. Det skal sikres, at der fortsat vil være ressourcer til at yde den fornødne omsorg til disse borgere i de kommende år.

Den overordnede strategi er at satse mere fokuseret på rehabilitering og samtidig øge produktiviteten i forhold til opgaveløsningen – både i borgerens hjem og i den øvrige drift.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Socialudvalget behandler
budgetoplæg fredag'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER