Hjerteforeningen: Gå, løb<br> eller cykel på Kløverstierne

Hjerteforeningen: Gå, løb
eller cykel på Kløverstierne

3. maj 2017 - kl. 5:16 - af

Onsdag den 10. maj klokken 18,30 bliver der rig lejlighed til at få pulsen i vejret. Denne aften arrangerer Hjerteforeningen Sæby gå-, løbe- og/eller cykelture på de fire smukke ”kløverstier”, som kommunen har afmærket rundt om i Sæby. Alle M/K-ere inviteres til at deltage.

Start på Kløversti-turene sker fra broen over åen på Sæby Havn. Ruterne er fra ca. 2,5 kilometer til godt 21 kilometer. Det er gratis at deltage, og man møder bare op og går, løber eller cykler i det tempo, man har lyst.

Den grønne rute på 2,5 kilometer er en hyggelig lille spadsere- eller løbetur fra havnen langs Strandpromenaden, via villaveje forbi stemmeværket ved Sæby Vandmølle, tilbage til havnen gennem Sæbys ældste bydel. Undervejs gennem Algade passeres mange af Sæbys ældste bygninger.

Den blå rute på 5 kilometer fører gennem de kuglerunde åbninger med indbygget ekko ved det, der i folkemunde kaldes ”Rottehullerne”. Fra Strandpromenaden mod nord, op forbi Nellemanns Have med den frodige mangfoldighed og Jernkilden, via Sæbygård Skov til ”Skovlyst”. Åens bugtninger følges tilbage til byen, langs de gamle haver til åens udløb i havet. Turen giver en næsten magisk overgang fra skov til by.

Den røde rute på 7,5 kilometer går fra åbroen og Sæbys gamle bydel til byens sydlige udkant forbi Store Toftelund. I Gybels Plantage er stien noget af vejen identisk med ”Hjertestien”. Her er det endda muligt at benytte sig af opstillede motionsredskaber. Undervejs på turen passerer man Klostergyden og Det Gamle Rådhus fra 1801, ”For Retfærdigheden”, Minibyen og vartegnet ”Fruen fra Havet”.

Den sorte rute er mere strabadserende. Den er med sine 21,5 kilometer så lang som en halv maraton, så man bør være i god form, hvis man vælger den. Fra Sæby Å går ruten langs havet, videre ad den gamle jernbanesti til ”bjergetapen” gennem Nellemanns Have, hvor der er en betagende udsigt over havet. Videre går det gennem Sæbygård Skov, forbi herregården Sæbygård tilbage til havnen.

Kløverstierne blev indviet i september i fjor. De er anlagt af kommunens Center for Park & Vej i samarbejde med Turisthus Nord og Sæby Motionsklub. Kløverstier er et nationalt stisystem lavet af Friluftsrådet. Ambitionen med stierne er at få borgere og gæster ud at opleve byens og områdets rekreative steder og attraktioner. Man kan via digital søgning læse meget mere om stierne, ligesom der ved startstedet og på turistbureauet finder trykte brochurer.

Læs mere om Kløverstierne her og her

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjerteforeningen: Gå, løb
eller cykel på Kløverstierne'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER