Ejendomscentret har landets<br> sundeste arbejdsplads

Ejendomscentret har landets
sundeste arbejdsplads

27. april 2017 - kl. 10:26 - af

Ejendomscentret Drift og Service i Frederikshavn Kommune udnævnt til regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017” .

– I en travl arbejdsdag kan det være svært at implementere gode initiativer, der fremmer sundhed og trivsel på arbejdspladsen.

Derfor har de fire partnere Forsikring & Pension, Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund og Falck lanceret konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017”.

Målet med konkurrencen er at få sat fokus på de mange gode initiativer, der findes i hele landet, som kan inspirere andre til også at sætte fokus på sundhed og trivsel til gavn for både arbejdspladsen og medarbejderne.
Ejendomscentret Drift og Service, Frederikshavn Kommune er vinder i region Nordjylland.

Kommunen har med sundhedsinitiativet ”Sundhed på Spil” i Rengøringsfunktionen fået flest stemmer og kåres dermed som regional vinder.

Det er en hård belastning for kroppen at arbejde i rengøringsfaget. Derfor har kollegerne i Rengøringsfunktionen skruet op for sundheden med app’en ”Sundhed på Spil” på deres smartphones.

Via app’en kan medarbejderne lave forskellige konkurrencer, hvor flere hold dyster mod hinanden om at høste point ved for eksempel at tage en sund snack med i madpakken, cykle/gå en tur, sige SKÅL i vand eller huske at sige ”god morgen”.

Foruden utallige grin har Sundhed på Spil budt på færre kilo, mere energi, overskud og et styrket sammenhold på tværs af vores arbejdsteams. Det har været en stor gevinst på arbejdspladsen, og sundhed er blevet en del af hverdagen.

-Selvom spillet er slut, har det kastet endnu flere initiativer af sig, som for eksempel en fælles idrætsdag for hele Ejendomscentret, eget floorball-hold og sjove konkurrencer internt i afdelingerne, siger kommunikationsmedarbejder Simone L. Jensen.

Der har været fokus på sundhed i et bredt perspektiv, hvor trivsel og arbejdsglæde også er vigtige parametre. App’en har gjort sundhed til en leg, givet masser af gå-på-mod og engagement, og medarbejderne har i det hele taget oplevet, at arbejdsdagen er blevet både sundere og sjovere.

Undersøgelser viser at rengøring er noget af det hårdeste, man kan byde sin krop, fordi der er mange uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, og man er på benene hele arbejdsdagen. Derfor er det afgørende at sætte ind med initiativer, som sikrer, at man passer godt på sin krop.

At gøre sundhed til en leg virker meget motiverende, og derfor er det fantastisk, at det netop er initiativet i Ejendomscenter Drift og Service, som har vundet, og som dermed kan bidrage til at inspirere alle andre arbejdspladser, fortæller Forebyggelseschef Regitze Siggaard, Falck Healthcare.

Fakta om konkurrencen
Det er arbejdspladserne, der selv har indstillet deres egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Regionsvinderen er det initiativ, der har opnået flest stemmer i forhold til antallet af ansatte i den pågældende virksomhed.

Alle i hele Danmarks har kunnet stemme på i alt tre initiativer. Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017 har kørt fra 6. marts – 25. april og er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.
Læs mere om konkurrencen, og se alle de tilmeldte initiativer her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ejendomscentret har landets
sundeste arbejdsplads'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER