Sygeplejerske-uddannelsen<br> hårdt ramt af besparelser

Sygeplejerske-uddannelsen
hårdt ramt af besparelser

21. april 2017 - kl. 17:54 - af

Nordjyske sygeplejerskeuddannelser blandt andet i Hjørring skal spare omkringti procent. Det er regeringens omprioriteringsbidrag, der er skyld i besbarelsen, hvor de har pålagt UCN og andre videregående uddannelser to procent, som regeringen selv kan prioritere.

Det drejer sig om præcis 9,45 procents nedgang i bevillingen på uddannelserne i Aalborg, Hjørring og Thisted frem til 2020, skriver TV2 Nord.

– I Dansk Sygeplejeråd ser vi det som en stor forringelse af kvaliteten på grunduddannelsen, og dermed de kvalifikationer, sygeplejersker fra UCN har i fremtiden, advarer Helle Kjærager Kanstrup der er 1. kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråds nordjyske kreds, efter de ansatte blev præsenteret for spareplanerne torsdag på UCN.

I forvejen har der været frafald på grunduddannelsen og med færre penge frygter Helle Kjærager Kanstrup et endnu større frafald, hvis der sker en yderligere forringelse af undervisningen.

– Samtidig vil lærernes arbejdsvilkår blive forringet væsentligt. Det her vil få vidtrækkende konsekvenser for sygeplejerskernes grunduddannelse, der er hjerteblod i en uddannelsesinstitution som UCN, siger Helle Kjærager Kanstrup, der repræsenterer Dansk Sygeplejeråd i UCNs uddannelsesudvalg for sygeplejerskeuddannelserne i Nordjylland i en pressemeddelelse.

Man forsøger for tiden at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen. Sker det, vil det øge bevillingen og hjælpe med mindske besparelsen på uddannelsen.

Det blev allerede vedtaget i efteråret 2016, at der skulle spare 42,6 millioner kroner for hele UCN, men først i går fordelte man besparelserne på de enkelte uddannelser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sygeplejerske-uddannelsen
hårdt ramt af besparelser'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER