Værkergrunden i Pindborggade<br> kan blive en ny oase i Sæby

Værkergrunden i Pindborggade
kan blive en ny oase i Sæby

1. april 2017 - kl. 10:21 - af

Teknisk Udvalg har på næste møde den 3. april et orienteringspunkt på dagsordenen om ”Projekt til forskønnelse af Pindborggade 7 og 7a.”

Frederikshavn Kommune har et ønske om en forskønnelse af arealerne ved Pindborggade 7 og 7a – værkergrunden. Ønsket ligger i forlængelse af lokalplanen for Pindborggade i Sæby og i forlængelse af borgerønsker fra Masterplan Sæby.

Byrådet har afsat 500.000 kr. til opgaven. Forskønnelsen bliver i første omgang at få ryddet området for uønsket bevoksning og få forskønnet terrænmure, adgangsvej og stiadgang langs åen.

Elforsyningen har et ønske om at etablere en ny transformatorstation i en selvstændig og til formålet indrettet bygning på matriklen. Etableringen af denne påtænkes igangsat primo 2017 under forudsætning af, at de nødvendige byggetilladelser kan indhentes.

Efter endt renovering har Forsyningen ikke længere behov for bygningerne. Center for Park & Vej har indsendt ansøgning til Friluftsrådet om midler (325.000 kroner) til etablering af et opholdsdæk ved åbredden. Dette dæk giver mulighed for ophold og naturformidling af åen og naturen i byen. Der forventes svar på ansøgningen i juni måned.

Endvidere arbejdes der på at lave digital formidling af flagermus, der flyver henover åen i skumringen. På mødet gives der en orientering om status på projektets enkelte faser.

Kommunaldirektøren indstiller, at sagen tages til efterretning.

Man kan se flotte skitser og tegninger for projektet ved at benytte dette link og scrolle til siderne 40-41:

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Værkergrunden i Pindborggade
kan blive en ny oase i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER