Sæby Varmeværk i samarbejde<br> med energiby og kommune

Sæby Varmeværk i samarbejde
med energiby og kommune

31. marts 2017 - kl. 8:26 - af

Sæby Varmeværk arbejder på at fastholde en lav varmepris for forbrugerne. Derfor indleder de nu et tættere samarbejde med Energibyen og Frederikshavn Kommune. Samtidig vil varmeværket deltage i arbejdet med Masterplan Sæby.

Der er farveskifte på vej for de 3500 fjernvarmeforbrugerne i Sæby: Grøn skal erstatte sort energi, når Sæby Varmeværk forbereder fremtidens varmeforsyning. Sæby Varmeværk kigger hele tiden på muligheder for at fortsætte den grønne omstilling, som blev indledt med etablering af solvarme i 2011.

-Vi vil gerne, at den grønne energi så vidt muligt kan være et varemærke for os i arbejdet med at sæbynitterne kan fastholde en billig varmeforsyning. Nu kigger vi så på forskellige løsninger og beregninger, og beslutter os herefter hvilken vej vi skal gå”, siger Pouli Rugholt, der er driftsleder på Sæby Varmeværk.

Energibyen hjælper
Baggrunden for arbejdet med den fremtidige fjernvarme er, at det såkaldte stand-by-tilskud for el-produktion bortfalder i 2021, altså det at motorerne starter i Sæby, når der ikke er strøm fra enten vindmøller eller solceller.

Det betyder, at hvis varmeværket ikke foretager ændringer i forhold til nu, så vil prisen for forbrugerne stige med 3.000-4.000 kroner om året for den enkelte forbruger.

Det skal dog ses i lyset af, at den nuværende varmepris i Sæby er billig, når man sammenligner sig med andre byer. Men for at imødegå udfordringen og undgå en eventuel prisstigning har Sæby Varmeværk indledt dialogen med Energibyen Frederikshavn Kommune for at finde frem til en ny og optimal fjernvarmeforsyning i Sæby:

-Energibyen kan give sparring til vejen fra sort til grøn på baggrund af vores erfaringer. Dertil har vi et overblik over arbejdet med varmeværkerne i resten af kommunen, og vi kan komme med forslag ud fra det. Når Sæby Varmeværk tager fat allerede nu så er de beredt til at undgå prisstigninger, og det skal de have ros for, siger projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen.

Masterplan Sæby
Sæby Varmeværk vil deltage i arbejdet med Masterplan Sæby, der har fokus på udviklingen af Sæby som attraktiv by og bosætningsmulighed, og som lægger op til at sæbynitterne selv skal være aktive i udførelsen:

-I forhold til bosætning, så er det vigtigt at vi får flere tilflyttere. Derfor er vi parate til at blive aktive medspillere i arbejdet med Masterplan Sæby. Vi har et meget veldrevet varmeværk, som leverer varme i Sæby til en konkurrencedygtig pris. Når vi ser på sammenligningstal ligger varmeprisen i Sæby i den bedste ende.

-Vi er selvfølgelig parat til at kigge på at udvide vores ledningsnet og produktion, hvis fx nye udstykninger finder det interessant at få leveret varme fra os. Vores håb er derfor, at vi bliver involveret i kommunale eller private planer om udstykninger og så videre, siger Pouli Rugholt, Sæby Varmeværk.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Varmeværk i samarbejde
med energiby og kommune'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER