Sammenhold og energi skal<br> give Sæby Vandsportens Hus

Sammenhold og energi skal
give Sæby Vandsportens Hus

28. marts 2017 - kl. 20:50 - af

Tirsdagens velbesøgte møde i Sæby Ro- og Kajak klubs lokaler blev et rigtig fint, positivt og konstruktivt formøde om det, der kan blive til Vandsportens Hus på havnen i Sæby.

Et halvt hundrede, meget engagerede og interesserede mennesker fyldte klublokalet, hvorfra der var udsigt til havnen og lige uden for vinduerne en gul gravko – nærmest som om den ventede på at komme igang med projektet.

Det kommer den til at vente lidt på, for mødet tirsdag var tænkt som og blev også et møde, hvor der kom mange idéer og inspiration på bordet.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) arrangerede mødet, som også bød på besøg af udviklingskonsulent Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden, der i øvrigt nåede at se flere projekter i Frederikshavn Kommune. En dygtig og knivskarp ekspert, der havde mange gode input og råd med til forsamlingen.

Formanden Henrik Carlsen fortalte, at FUF har båret de første spæde tanker fra foreninger og personer om Vandsportens Hus videre til Lokale og Anlægsfonden, som dels selv kan sende nogle af fondens årlige 80 millioner kroner videre til Sæby – dels kan være med til at løfte projektet op til de store fonde med de mange penge.

Måske ender Vandsportens Hus med at koste 60 – 80 – 100 millioner kroner – der er rent faktisk fonde, der har så mange penge til de rigtige projekter.

Projektet i Sæby synes rigtig godt, og nu skal der i første omgang laves en form for arbejdsgruppe med repræsentanter for de foreninger, organisationer og personer, der vil være med til at skabe noget i fællesskab.

For alle er enige om, at Vandsportens Hus i Sæby skal være et fælles projekt, hvor der skal være plads til havnens og områdets faste brugere, turister, gæster, handicappede og i det hele taget alle, der kunne have lyst at være med.

Håbet og målet er at skabe en række spændende aktiviteter inden for vandsport og alt dertil hørende. Små virksomheder, forretninger, spisesteder, værksteder, undervisning, naturpleje, kropspleje, lystfiskeri, sejlads, ja, lige nu er det kun fantasien, der sætter grænser.

Tirsdagens møde afslørede, at mange har tænkt positivt om det her – der var også forslag om at inddrage Sæby Søbad – og projektet skal helst også binde hele byen sammen.

Vandsport på skoleskemaet i Sæby – lyder jo rigtig godt og fornuftigt – for alle børn bør kunne begå sig i og på vandet. Det er vel en havne- og sejlerby.

Vinterbader-paradis og gode forhold for tilsejlende gæster, kunstnerkoloni, mad og drikke, oplevelser, sådan kunne man blive ved at kaste bobler på vandoverfladen, så de kan drive videre og vokse sig til kraftfulde bølger.

Skal Sæby have fat i de mange, mange skønne millioner, skal Vandsportens Hus i Sæby løfte sig op over det, man kunne kalde det sædvanlige. Det kommer også til at omfatte en arkitektur, der lægges mærke til, og som kan trække gæster, nye borgere, nye virksomheder, omsætning og fremgang til byen.

Det skal ganske enkelt være et unikt projekt på alle måder for, at de store fonde åbner pengekassen.

Der blev tirsdag sagt mange kloge ord som: Tænk stort, være positiv, fortæl konstruktivt om det her, samarbejd om projektet, vær åben for alt.

SæbyAvis.dk var med og smider hurtigt alle stjerner i søen, og stjernerne gives for et godt projekt, et godt indledende offentligt møde og for åbenheden. Og for de positive fremtidsudsigter.

Den frie og uafhængige netavis og mediehuset Click i Grønnegade i Sæby vil rigtig gerne være med til at kommunikere positivt, så har du en positiv og konstruktiv kommentar, hører vi gerne fra dig – send en mail her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sammenhold og energi skal
give Sæby Vandsportens Hus'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER