Lokale og Anlægsfonden er<br> på besøg i Sæby tirsdag

Lokale og Anlægsfonden er
på besøg i Sæby tirsdag

28. marts 2017 - kl. 10:30 - af

Klokken 16.30 tirsdag – i dag – er alle velkomne til møde om Vandsportens Hus på havnen i Sæby, hvor det offentlige møde også holdes – nemlig i Sæby Ro og Kajakklubs lokaler.

Efter mange år med tilbageholdenhed og nedskæringer i investeringer i fritidsfaciliteter, synes optimismen i Frederikshavn Kommunes foreningsliv nu at spire omkap med krokus og påskeliljer, som i forårssolen skyder op af jorden.

Rigtig mange spændende projekter har i vinterens løb set dagens lys, og i den anledning har Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) arrangeret besøg af udviklingskonsulent Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden, som får en travl dag i Frederikshavn Kommune.

Efter et besøg i Kultur og Fritidsforvaltningen på Rådhuset, hvor forskellige kommunale initiativer skal drøftes, går turen til Sæby Fritidscenter (SFC), som netop i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden har holdt en arkitektkonkurrence om en stor udvidelse af SFC i projekt SPEKTRUM Sæby, som afsløredes for nogle uger siden.

Herefter går turen til havnen i Sæby, hvor der klokken 16.30 holdes stormøde i Sæby Ro og Kajakklubs lokaler.

Her er alle områdets foreninger og andre interesserede velkommen til at møde op og høre om de spæde tiltag til etableringen af et “Vandsports Center” på Sæby havn.

Foreløbig har omkring otte foreninger samt Havnen i Sæby har vist interesse.

Der er lang vej endnu, men Oliver Vanges vil med billeder og fortællinger inspirere forsamlingen om de muligheder, som ligger her frem mod 2020.

Anlæg som det store sejlsportscenter i Århus Havn, det flotte anlæg i Vejle, bade og aktivitets broerne i Fåborg og søportscentret med de mange blå støttepunkter i Svendborg og Det sydfynske Øhav præsenteres – og mon ikke det store projekt i Kalvebod Brygge, som har ændret brugen af hele Københavns Havn berøres.

Alle er velkomne til at lytte med.

Klokken 19.30 går det så løs i FFK Centret i Frederikshavn, hvor foreløbig fire foreninger, FFK, FG90, JAM og Dancestudio har taget initiativ til etableringen af et stort multihus for alle interesserede foreninger i Frederikshavn by.

Mange foreninger har allerede tilkendegivet stor interesse for fra begyndelsen at være med til at præge de stort anlagte planer.

ArkiNord vil fremlægge de allerførste skitser og herefter vil Oliver Vanges fortælle om foreningsfaciliteter anno 2017, støttet af Lokale og Anlægs Fonden. Anlæg som ligger langt fra de idrætshaller, de fleste kender fra 60’erne og 70’erne.

Det bliver en meget spændende og inspirerende aften , hvor alle med interesse i fritidsaktiviteter i Frederikshavn indbydes.

FUF er værter ved de to anledninger og vil facilitere de to store projekter og hjælpe selv de mindste foreninger til deltagelse.

-Der sker rigtig meget i Frederikshavn Kommune, optimismen er tilbage. At det kan lykkes viser det store, flotte projekt i Østervrå Kultur og Fritidscenter, ligesom man i Ravnshøj, Dybvadhallen og Ålbæk Idrætscenter er langt med planer om at samle flere fritidsaktiviteter i byerne. Når flere går sammen skabes synergi, og ting kan lykkes,siger formanden for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, Henrik Carlsen.

-FUF er glade for Lokale og Anlægs Fondens hjælpsomhed og vejledning til at igangsætte udviklingsprocesserne. Financieringen vil primært komme til at ske ved hjælp fra fonde og indsamlede midler, med en minimal kommunal medvirken.

-Hvor der er vilje, er der vej. Penge til foreningslivet er en rigtig god investering i aktivitet, fællesskab, sundhed og velvære.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale og Anlægsfonden er
på besøg i Sæby tirsdag'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER