Affaldsindsamling i Sæby<br> skyder foråret i gang

Affaldsindsamling i Sæby
skyder foråret i gang

23. marts 2017 - kl. 8:32 - af

Søndag den 2. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige landdækkende affaldsindsamling. Her samler tusindvis af frivillige borgere over hele landet affald op i skoven, på stranden, i grøftekanter, og hvor der ellers ligger henkastet affald.

Vi lægger alle mærke til affald, der ligger i naturen og langs stier og veje, når vi kommer forbi. Lad os sammen bruge et par timer på at rydde op, så vores by og dens omgivelser kan vise sig fra sin flotteste side, når sommeren kommer. Og vi samler ikke kun ind, fordi vi skal have flotte omgivelser, meget af det affald, der ligger i naturen, bliver spist af dyrene, der ofte mister livet på grund af det.

Brug dagen til at gå en tur med børnene i lokalområdet med en affaldspose og lad hele familien være indsamlere. Så bliver affaldsindsamlingen også en vigtig læring for børnene. Eller tag affaldsposen med, når du går tur med hunden eller er på dagens løbetur. De fleste af os kender steder, hvor affaldet ligger.

Vi opsamler alt det, der ikke hører hjemme i naturen: Papir, plast, dåser, flasker, flamingo og meget andet.

På landsplan blev der ved sidste års indsamling samlet 182.000 kg. affald, heraf blandt andet 139.000 dåser.

Indsamlingen i Sæby foregår den 2. april kl. 10.00-12.00. Affaldet samler vi på Idrætsforeningen Skjolds parkeringsplads. På pladsen uddeler DN sække m.v., og der er sodavand, kaffe og kage, når vi er færdige.

Du kommer så vidt muligt til at opsamle i eget område, og det er ikke nødvendigt at møde op på pladsen, før du begynder at samle ind. I nogle områder vil indsamling ske i samarbejde med grundejerforeningerne.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle kan være med. Medbring gerne selv handsker. Til indsamling af affald langs indfaldsvejene vil det være en fordel at medbringe cykel. Pas på trafikken: Brug gul sikkerhedsvest, og børn bør aldrig samle affald langs vejene.

Kontakt for mere info: Kurt Brink Jensen, mobil 51 36 02 03.

Microsoft Word - plakat2017_skriv_selv.docx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Affaldsindsamling i Sæby
skyder foråret i gang'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER