FUF har bestemt ikke<br> tabt jordforbindelsen

FUF har bestemt ikke
tabt jordforbindelsen

22. marts 2017 - kl. 6:20 - af

Sæby Spektrum til 15 millioner kroner, vandsportens hus til måske 60 millioner, ja det er tal, der måske undrer en del mennesker, som ofte kan læse, at Frederikshavn Kommune fortsat skal passe godt på pengene i kassen.

De mange flotte, spændende og i første omgang dyre projekter i Sæby skaber naturligvis debat. Har vi råd til det?

Svaret er ikke altid så enkelt, for bag de store udgifter til projekterne ligger også store muligheder for at få rigtig mange penge i kassen til projekterne fra fonde. Penge, som ellers ikke ville komme borgerne i vores område til gode.

Man kan lidt firkantet sige, at de mange fonde med de mange penge sætter rigtig meget godt igang i hele landet, og med lokale projekter har Sæby-området – med midler fra fonde – chancen for at skabe udvikling, bedre forhold for mange og dermed også bedre udsigter til at trække nye borgere til området.

Sæby-området har brug for flere borgere for at holde gang i det samfund, de fleste gerne vil have. Vi vil gerne have mange gode faciliteter til børn og unge og alle andre, der ønsker et godt fritidsliv. Vi vil gerne have mange spændende butikker og færre tomme lokaler, og det kræver kunder i butikken.

Derfor er også projekter som Spektrum og Vandsportens Hus en mulighed for at gøre Sæby-området endnu mere attraktivt – for alle.

I Frederikshavn Kommune har FUF – Frederikshavn Ungdoms Fællesråd – til formål at være fællesrepræsentation for børne- ungdomsorganisationerne i Frederikshavn Kommune.

-Vi bakker op og hjælper projekterne videre til glæde og gavn for børne- og ungdomsområdet. Det er ude i foreningerne og områderne, at projekterne fødes, og så støtter vi projekterne i at komme videre med hensyn til at søge midler fra fonde og den slags, fortæller Henrik Carlsen.

Han forklarer i sin klumme her:
Når det blæser, kan man vælge at opsætte læskure eller bygge vindmøller, siger et kinisisk ordsprog. FUF er helt sikkert tilhænger af det sidste og ser muligheder fremfor begrænsninger.

FUF arbejder konstant på at forbedre forholdene for børn og unge. Derfor forsøger vi konstant at udvikle og forbedre de fritidstilbud, som gives kommunens yngste borgere, uanset om man er i en forening eller ej.

FUF erkender naturligvis at kommunens økonomi er hårdt trængt og at offentlige kerneydelser må prioriteres forud for “kan tilskud”.

FUF forsøger løbende at påvirke politiske beslutninger til lige behandling af alle typer fritidsaktiviteter. Ved de mange nye projekter, som i øjeblikket er i spil, kan det med de store millionbeløb, som der desværre fokuseres meget på, lyde som om, men tværtimod….

FUF arbejder for at få mest værdi for tildelte midler og at flytte penfe fra mursten til mennesker. Derfor bakker FUF op om at flere foreninger samles på færre matrikler, hvilket vi nu ser virkelig tager fart. Når mange foreningsfaciliteter og haller er mellem 30 og 50 år gamle, er de meget energitunge.

FUF arbejder på at penge bruges på moderne, attraktive aktivitetsfaciliteter for borgere, børn og unge, fremfor på fuglene. Når en udtjent hal bruger flerehundrede tusinde på opvarmning og energi, vil investering i nutidige 0-energi-løsninger kunne flytte adskillige millioner fra fugle til mennesker.

Når man har en million i driftsomkostning i gammelt, vedligeholdelsestunge bygninger, kan man ved sammenflytning og helt nyt byggeri flytte samme penge til afdrag på lån og nye investeringer med hjælp fra eksterne fonde – UDEN at kommunen skal have flere penge op af lommen til foreningslivet.

Tværtimod kan man flytte penge til aktivitet, sundhed, mental og fysisk, forebyggelse og fællesskaber – og så endda spare på driftskronerne til “kan-opgaver, så kerneydelserne kan forbedres. Det er intilligente besparelser med tilskud fra eksterne midler, fremfor en fornyet tur med grønthøsteren – fødderne er totalt plantet i den nordjyske sandjord…..

Kommunen skal blot stille en lille økonomisk garanti, en administrativ opbakning, dette åbner døre til fonde, som igen kan lukke nye døre op for tilskud til udbygning af moderne aktivitetsrum for sundhed og trivsel.

Det er FUF politik

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FUF har bestemt ikke
tabt jordforbindelsen'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER