Tre talentsportsklasser klar<br> til start – få pladser tilbage

Tre talentsportsklasser klar
til start – få pladser tilbage

15. marts 2017 - kl. 8:48 - af

47 talentfulde idrætsudøvere er klar til at begynde det nye skoleår i en af Frederikshavn Kommunes nye talentsportsklasser.

Der er få ledige pladser i 7. og 8. klasser. De udbydes i ny optagelsesrunde.

De nye talentsportselever begynder i 7., 8. og 9. klasse på Frydenstrand Skoleafdeling i Frederikshavn. Skolen skal fremover danne rammen om folkeskolernes talentsportsudvikling i Frederikshavn Kommune.

Eleverne er valgt på baggrund af ansøgning, samtale og sportslig optagelsesprøve, og de kan se frem til at skulle yde en ekstra indsats for både at dygtiggøre sig i de traditionelle skolefag samtidig med ekstra træning inden for deres sportsgren.

-Vi har talt med mange elever og forældre for at gøre det klart, hvad det er, vi forventer. Vi har fået udtalelser fra ansøgernes sportsklubber og nuværende skoler, og vi har holdt optagelsesprøver med deltagelse af eksterne censorer. Det ligger os på sinde, at ansøgerne skal have en god oplevelse ud af det at skulle skifte skole og gøre træning til en større del af hverdagen, siger Brian Høj, der er sportskoordinator i Talentsportsklasserne.

Der tilbydes specifik træning i sportsgrenene fodbold, håndbold og floorbold. Derudover vil elever inden for sportsgrenene badminton, ishockey, gymnastik, ridning, MTB og triatlon arbejde med individuel træning som eksempelvis styrke-, smidighed- og koordinationstræning.

Talentsportsklasserne vil blive fulgt af en politisk styregruppe, der også har repræsentanter for foreningerne i Frederikshavn Kommune. Styregruppen arbejder målrettet på at støtte talentsportsklasserne.

-I klubberne har vi fokus på talentudvikling, og talentsportsklasserne føjer en vigtig dimension hertil. Vi er ikke i tvivl om, at spillernes udvikling understøttes af den ekstra træning og det gode læringsmiljø, talentsportsklasserne tilbyder. Derfor støtter og hjælper vi gerne til i det omfang vi kan, fordi vi tror, at det i sidste ende også vil gavne klubberne som helhed, siger Jan Bjeldbak fra FFI Håndbold.

Ny optagelsesrunde
Da der stadig er ledige pladser i de kommende 7. og 8. klasser, vil der blive gennemført endnu en optagelsesrunde.

Derfor er der nu mulighed for at kontakte sportskoordinator Brian Høj for en uforpligtende samtale. Optagelsesprøverne er denne gang begrænset på de nuværende 4 holdsportsgrene: Fodbold, håndbold, floorball og ishockey.

Der er 6 ledige pladser på kommende 8. årgang og 10 ledige pladser på kommende 7. årgang. Der vil i undervisningen blive taget højde for eventuel konfirmationsforberedelse og Frydenstrand Skoleafdeling vil hjælpe med at finde løsninger for alle parter i forhold til forberedelsen.

Ansøgningsfristen er torsdag 6. april kl. 17.00. og der er arrangeret sportslige optagelsesprøver i ugen efter påske. Skolesamtalerne ligger i samme uge, og ansøgerne vil modtage tidspunktet for dem 7. april.

De præcise tidspunkter for de sportslige optagelsesprøver vil blive meddelt på Frydenstrand Skoleafdelings hjemmeside ds-oest.skoleporten.dk. Her vil navnene på de nye trænere også blive offentliggjort. På skolens hjemmeside vil man også kunne hente ansøgningsskemaerne.

Interesserede elever og forældre er velkomne til et kontakte Brian Høj på brho@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tre talentsportsklasser klar
til start – få pladser tilbage'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER