Vandsportens hus på Sæby<br> Havn er en Masterplan

Vandsportens hus på Sæby
Havn er en Masterplan

13. marts 2017 - kl. 7:30 - af

De spændende planer om et vandsportscenter på havnen i Sæby er også et projekt, der skal ses i forbindelse med fremtids- og udviklingsarbejdet Masterplan Sæby, som lægger op til mere aktivitet i havneområdet.

Fremtiden på havneområdet skal ikke kun rumme boliger, men også aktiviteter for alle borgere i kommunen og så må det også gerne øget antallet af besøgende turister, som også ville kunne bruge husets faciliteter. Flere besøgende og flere nye borgere betyder også øget handel og omsætning, og dermed underbygges fundamentet for, at Sæby i fremtiden kan have et bredt udbud af butikker, spisesteder, skoler, fritidsfaciliteter, arbejdspladser og alt det, der følger med, når der sker noget.

Fra et arbejdspapir forud for borgermødet den 28. marts klokken 16.30-18 på havnen har vi lånt nogle kloge ord:

Et vandsportens hus vil være et bud på hvordan aktivitetsniveauet kan blive større.

I dag er der en eksisterende ro og kajakklub, som har til huse på den nordlige side af åen. Lystfiskerne er lejere af lokalerne og af og til låner dagplejemødre huset til sine aktiviteter. Men huset er i ringe stand.

Ved højvande trænger vandet ind i bådhuset. Vedligeholdelsesudgifterne tager til. Omklædningsrum og sanitære faciliteter er ikke up to date. Adgangsmuligheder for gangbesværede og handikappede er der ikke taget højde for.

Høje varmeudgifter på grund af dårlig isolering. Det er ikke nok med en renovering. Huset er slidt. Der er brug for et nyt og multifunktionelt hus.

Det nye hus skal kunne rumme dyrkere af alle slags vandsport, ro og kajakklubben som mangler plads til opbevaring og vedligehold af udstyr, lystfiskerne som mangler opbevaringsrum for deres grej.

Andre kunne være vinterbadere, som har brug for omklædningsrum, sauna og opholdsrum, hvor de kan nyde en kop varm kakao.

Paddle board er den nye vandsport, hvor man står på et slags surfbræt og padler sig frem med en lang pagaj. Dette er en sport, hvor man hurtigt kan komme i gang efter en kort introduktion.

Kitesurfing, hvor man med vindens hjælp glider over vandet. Polokajakker som tiltaler et yngre publikum. Svømmere har de samme behov som vinterbaderne.

Jollefolket ville have mulighed for at mødes, men også have mulighed for opbevaring af grej. Dykkere?

Til et velassorteret vandsportens hus hører en fitness afdeling, med romaskiner og vægttræningsmuligheder med videre. Lokaler af en størrelse der kan rumme over 100 til spisning med mulighed for servering af varme drikke med videre.

Mulige brugere:
Lejrskolerne, Sæby Fritidscenter, Efterskolerne, Folkeskolen, Sundhedshøjskolen, Efterlønsklubben, Handicapidræt, Ældreidræt, Sejlklubben, Lystfiskere, Vinterbadere, Ro og Kajakklubben, kitesurfere, Ravsamlerne, Svømmeklubben, Søspejdere, Bjærge Lauget, Sæby Havnekontor og diverse erhverv/cafe

Der kan etableres meningsfyldt fritid for borgere med særlige behov, et samarbejde med de organisationer der arbejder med denne del af befolkningen vil give mening.

Ældrerådet, ÆldreSagen og andre tilsvarende organisationer og grupper burde også inddrages, da flere og flere lever længere og er i god vigør.

Et smukt hus med øje for øget interesse for vandsport og tilbud vil trække folk til. Synergieffekter vil sprede optimisme i hele havneområdet.

Da huset kommer til at ligge på en meget central plads i havneområdet, vil det lokke besøgende til. Da huset vil få denne størrelse og tilbudsmuligheder, vil der være mulighed for service og betjening hele året.

Dette kan lokke nye brugere til, men det kan jo tænkes at stedet bliver en mødeplads, hvor vandbrugere kan se nye muligheder for eksempel at en lystfisker fik lyst til at dyrke kanosport eller en vinterbader får lyst til at dyrke paddleboard.

Forhindringer er der jo nok af, en af dem har tidligere været at fredningsmyndighederne har nægtet udvidelse af klubhuset. Andre forhindringer kan være af nostalgisk karakter.

En tredje kan være modstand og usikkerhed i forhold til at samarbejde med andre grupper Men behovet af en ny bygning er påtrængende, så politikerne må se det som sin opgave at sikre de nuværende brugere af huset og kommende brugeres ret til at bygge et nyt hus.

SæbyAvis.dk fortsætter med at følge dette spændende projekt, og alle er meget velkomne til at kommentere det – og måske give initiativtagerne et velfortjent klap på skulderen – på den frie og uafhængige netavis’s forskellige platforme – send gerne en mail til redaktionen.

2 kommentarer til “Vandsportens hus på Sæby
Havn er en Masterplan” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Vandsportens hus på Sæby
Havn er en Masterplan”

  • Var det ikke en idé at rette fokus hen imod Sæby Søbad Velkomst Center. Det indeholder meget af det som der ønskes og så kunne man nøjes med at opføre et grej hus på Roklubbens gamle areal. Mange klubber kunne fint trives i Sæby Søbad og ideen med udlejning og sport samlet ville være en god ide for nye turister af anden karakter som efterspørges, herved slog man to fluer med et smæk og fik anvendt Sæby Søbad til noget fornuftigt istedet for lejligheder som nedsætter aktiviteter i alle havne og for det hele til at ligge dødt.

  • Susanne Andreasen

    Har man tænkt på parkeringspladser, hvis der kommer så mange mulige brugere af projektet?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vandsportens hus på Sæby
Havn er en Masterplan'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER