Oldager ønsker afstemning<br> om elevoptagelse i Sæby

Oldager ønsker afstemning
om elevoptagelse i Sæby

11. marts 2017 - kl. 11:04 - af

På næste møde i Børne- og Ungeudvalget onsdag den 15. marts har byrådsmedlem Lars Oldager, Sæby (DF), begæret drøftelse af en evt. afstemning om opdeling af elever i Sæby.

Det sker set i lyset af borgerhenvendelser, stemningen på dialogmøder og sidst på borgermødet for Masterplan Sæby. Afstemningerne skal fungere som et nordlys for den videre politiske beslutningsproces.

Lars Oldager anfører, at der er stor uenighed hos de forældre, der har børn i den skolesøgende alder på de to Sæbyskoler. Uenigheden drejer sig om, hvorvidt man ønsker, at den opdeling skolerne har nu med 0-4 kl. på Sæby skoleafdeling Syd og 5.-9. kl. på Sæbygaard skoleafdelingen, skal fortsætte eller ej.

DF ønsker, at der igennem Forældreintra iværksættes en afstemning for de berørte forældre på de to Sæbyskoler.
Afstemningen skal dreje sig om opdelingen af elever. Afstemningen skal udelukkende drejer sig om dette emne: Skal opdelingen af elever på de to Sæby skoler fortsætte og indarbejdes endnu mere? Eller ønsker man to skoleafdelinger med 0. – 9. kl. på hver skoleafdeling i Sæby?

Det hedder i DF’s henvendelse, at da der er en del henvendelser, der går på skolestruktur, må det nævnes, at det ikke er denne, der tænkes på. Afstemningen drejer sig udelukkende om den nævnte opdeling. Afstemningen drejer sig ikke om rullende skolestart og aldersintegreret undervisning.

Udfærdigelsen af afstemningen skal definere fordele og ulemper som ændringer i skolebuskørsel, ringetider, klassesammensætninger, spørgsmål som ”Skal de nuværende klasser splittes op igen, ved en anden opdeling?” osv.

Ydermere er det DF´s opfattelse, at der flere steder optræder forældre, på eksempelvis sociale medier, ved borgerhenvendelser og på afholdte dialog møder, der ønsker, at Frederikshavn Kommunes folkeskoler vender tilbage til ”den gamle struktur” uden rullende skolestart og aldersintegreret undervisning.

DF mener, at der ikke kan differentieres lokalt på dette punkt, og ønsker en økonomisk redegørelse for, hvad det vil beløbe sig til, hvis alle folkeskoler i Frederikshavn Kommune, bevægede sig tilbage til denne struktur. Den ”gamle” struktur med 0.-9. kl. trin uden aldersintegreret undervisning og rullende skolestart.

DF ønsker endvidere, at der i udvalget lægges op til dialog om hvorvidt udvalget kan udtrykke en holdning til, og beslutte, at hvert distrikt må differentiere mere, således lokalt bestemte behov og ønsker mødes, i stedet for at alle 4 distrikter skal være ens. Her tænkes specielt på emner som rullende skolestart, antal farvehold i indskolingen, antal stamklassetimer osv.

DF ønsker at lade det være op til dem, der sidder med det daglige ansvar og den daglige udførelse, at træffe disse beslutninger.

DF ønsker, når det er muligt, at tilføre området midler, men påpeger samtidig, at det på grund af kommunens nuværende økonomiske situation ikke for øjeblikket er muligt, hvorfor forandringerne derfor skal ske inden for distrikternes og skole afdelingernes egne budgetter.

Indstillingen til udvalget lyder i al sin korthed: drøftes.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Oldager ønsker afstemning
om elevoptagelse i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER