Taxaselskab udbetaler en kvart million i efterbetaling

Taxaselskab udbetaler en kvart million i efterbetaling

9. marts 2017 - kl. 10:06 - af

Fire medlemmer af 3F får nu efterbetalt manglende tillæg, efter de har kørt som chauffører for taxaselskabet Møller Sæby ApS.

”Virksomheden Møller Sæby ApS har betalt hver en krone, som vi krævede i erstatning til vores medlemmer. Vi er meget tilfredse med udfaldet,” siger Per Thorup, der er faglig sekretær i 3F Frederikshavn.

De fire medlemmer af 3F Frederikshavn har, udover de efterbetalte penge, hver fået 15.000 kroner i erstatning på grund af mangelfulde kontrakter, der ikke angav gældende løn, opsigelsesvilkår og tillæg for søn- og helligdagskørsel.

Selskabets direktør, Finn Møller Christensen, har tidligere udtalt, at han fulgte Kristne Arbejdsgiverforenings overenskomst. Men ofte arbejdede ansatte fra 7 om morgenen til 12 om natten. Altså en arbejdsdag på 17 timer.

Selskabet kører transportkørsel for Nordjyllands Trafikselskab og havde oplyst til dem, at virksomheden fulgte reglerne for gældende overenskomst. Men det kunne 3F modbevise.

Ingen kommentarer
2 af de ansatte i Møller Sæby ApS fandt ifølge Per Thorup fra 3F Frederikshavn selv andet arbejde. En enkelt gik ned med stress og blev fyret. Selskabets direktør, Finn Møller Christensen, har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere. Han har tidligere henvist til KA, Kristne Arbejdsgiverforening, som han er en del af, for udtalelser i sagen.

”Det er rigtigt, at der har været rejst flere krav fra 3F’s side, og at der nu er indgået forlig i en del af sagen. Men sagen er stadig igangværende, og det vil jeg ikke udtale mig om,” siger Juridisk chef for KA, Bjørn Baltzer Carlsen.

Af Mads Gadegaard Tranæs

 

En kommentar til “Taxaselskab udbetaler en kvart million i efterbetaling” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Taxaselskab udbetaler en kvart million i efterbetaling”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Taxaselskab udbetaler en kvart million i efterbetaling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER