Apoteket informerer om Roseacea

Apoteket informerer om Roseacea

5. marts 2017 - kl. 0:07 - af

Roseacea er en kronisk (langvarig) betændelsestilstand i ansigtet. Den viser sig typisk ved rødmen, røde betændte knopper og udvidede blodkar centralt i ansigtet. Sygdommen rammer ca. 3 % af befolkningen, lidt hyppigere hos kvinder end hos mænd, og bryder typisk ud i 30 – 50 års alderen.

En del mennesker har sygdommen uden at vide det. Det kan være fordi de første symptomer som rødmen og opblussen kan skyldes andre faktorer, det kan også være fordi lidelsen giver mange mere lyst til at dække symptomerne af kosmetiske grunde. Sygdommen er kronisk, men symptomerne kan lindres.

Symptomerne viser sig ved anfaldsvise udbrud af rødme og varme, ofte ledsaget af stikken og prikken i huden. Det kan eksempelvis være i forbindelse med indtagelse af varm og stærkt krydret mad eller ved udsættelse for stress, kulde eller varme. Senere i forløbet bliver rødmen i ansigtet vedvarende, og huden i ansigtet kan være hævet. Der vil tillige være synlige udvidede blodkar. Knopper og bumer er endel af sygdommen, men der vil ikke være hudorme som ved akne.

Behandlingen er en sag for lægen og måske endda en speciallæge i hudsygdomme. Der kan behandles med cremer, tabletter eller begge dele.

Vi kender ikke den primære årsag til roseacea, men som nævnt er der en række faktorer som kan forværre symptomerne, blandt andet også solens stråler og alkohol.

Man kan selv gøre noget for at reducere symptomerne. En af de vigtigste ting – ikke mindst nu da vi kan forvente at se mere til solen – er at beskytte sig med solcreme med en høj faktor, og så bruge nok creme! Når man smører solcreme på, skal man kunne se hvor man har smurt, ellers er der brugt for lidt!

      • Brug hudpleje- og renseprodukter, som passer til roseaceahud, begræns brugen af sæbe i ansigtet og undgå produkter med acetone, olie og parfume.
      • Begræns indtagelsen af stærkt krydret mad og alkohol
      • Begræns varme bade og undgå så vidt muligt høje rumtemperaturer

Du kan læse mere om Roseacea på http://apoteket.dk/bedrehud

God søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om Roseacea' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER