Stor succes med madværksted hos Hjerteforeningen
4. marts 2017 - kl. 0:09 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Anden runde af ”Børnebørnenes Madværksted” i regi af Hjerteforeningen Sæby blev på ny en kæmpe succes.
Alle bedsteforældre og børnebørn mødte friske og velmotiverede op – alle havde glædet sig til igen at møde kok Kristian Nørbjerg og få inspiration til madlavning.
Aftenens tema var “Madpakker og mellemmåltider”. Bedsteforældrene fortalte om de madpakker, som de havde med i skolen: spegepølse, leverpostej, kødpølse, rester fra dagen før. En mormor fortalte, at når det lykkedes hende at få røget makrel med, så var dagen reddet. En bedstefar fortalte, at ind imellem droppede han madpakken og gik til bageren og købte wienerbrød fra dagen før – det var jo billigt, men ikke så sundt!
Børnebørnene fortalte om deres madpakker, som i modsætning til bedsteforældrenes kan lægges i køleskab i klasseværelset.
Kristian Nørbjerg spurgte også ind til hjemmeopgaven: surkål. Alle havde spist den og nydt den. Surkålen var frisk i lang tid. Hjemmeopgaven til næste gang: bag et rugbrød – så alle startede med at lave en surdej, som de fik med hjem. Midt under fremstillingen af surdejen dukkede DR P4 op, og journalisten Maja interviewede en bedstefar og et barnebarn, og da Maja aldrig havde bagt et rugbrød med surdej, lavede Elin Hyttel fra Hjerteforeningen Sæby en sådan til hende. DR’s besøg sluttede med et interview med Merethe Gaardbo, som er nyvalgt formand for Hjerteforeningen Sæby.
Herefter gik man over til dagens øvrige opgaver. Kok Kristian Nørbjerg fortalte veloplagt om aftenens opgaver, råvarerne og igen om god køkkenhygiejne. Der skulle bl.a. laves hønsesalat, og i stedet for at købe kyllingebrystfilet havde Kristian Nørbjerg købt en god kylling, som han parterede – og alt udover fileterne blev brugt til at koge en suppe på, som deltagerne efterfølgende kunne smage; intet gik til spilde! Der var en rigtig god stemning. Alle deltog fuldt ud. Deltagerne var delt i andre hold denne gang, så man lærer hinanden at kende på tværs.
Deltagerne hørte også om de retter, som de havde lavet i den mellemliggende periode. En bedstefar og et barnebarn havde inviteret hele familien til middag og lavet en 3 retters menu fra den fine kogebog – stor succes. Et andet “par” havde også afprøvet nogle af retterne, og et barnebarn havde bagt chokoladeboller.
”Konceptet med ”Børnebørnenes Madværksted” lever til fulde op til deltagernes og Hjerteforeningen Sæbys forventninger – takket være den positive tilgang fra deltagerne, det fine materiale og den meget inspirerende kok,” udtaler Merethe Gaardbo og Elin Hyttel fra Hjerteforeningen Sæby.
De tilberedte madder blev fortæret med glubende appetit. Man smagte hinandens madder, som alle var flot anrettet. Tredje runde af madværkstedet afvikles på Sæbygaardskolen den 30. marts.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Stor succes med madværksted hos Hjerteforeningen' til en bekendt