Kvægavlere i Nordjylland kan<br> søge fra pulje med 110 mio.

Kvægavlere i Nordjylland kan
søge fra pulje med 110 mio.

28. februar 2017 - kl. 8:29 - af

Nordjyske kvægavlere kan søge om støtte til fra i 2018 at bygge nye stalde ellermodernisere de gamle fra en pulje med 110 millioner kroner.

Det fortalte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mandag på Kvægkongres i Herning, og han vurderer, at det kan gavne både landmændenes økonomi og dyrevelfærden og være med til at mindske udledningen af drivhusgasser.

– Fra tidligere år ved vi, at der er mange landmænd med kvæg, som gerne vil renovere eller bygge nye stalde, og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi snart kan give dem en økonomisk håndsrækning. Som minister er jeg glad for at kunne støtte et af vores vigtigste erhverv, samtidig med at vi har øje for den grønne bundlinje og dyrenes velbefindende, siger Esben Lunde Larsen (V).

Helt konkret har kvægavlerne tidligere fået tilskud til blandt andet gylleforsuringsanlæg, som mindsker fordampningen af ammoniak fra køernes gylle. Det har også været muligt at søge tilskud til såkaldte klovvaskere, som fjerner bakterier fra køernes klove og dermed mindsker sygdomsrisikoen i besætningen.

Landmænd med kvægbesætninger, som ønsker at bygge til, renovere eller opføre helt nye stalde, har tidligere fået dækket op til 20 procent af deres udgifter gennem tilskud, hvis de har opfyldt en række krav.

I 2016 blev der givet tilskud fra en lignende pulje for i alt 108 millioner kroner. Det er endnu ikke helt fastlagt, hvordan tilskudsmulighederne bliver næste år, men ministeren forventer stor søgning fra kvægavlerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvægavlere i Nordjylland kan
søge fra pulje med 110 mio.'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger