Anlæg med bølge-energi<br> ved Sæby på plads i 2017

Anlæg med bølge-energi
ved Sæby på plads i 2017

19. februar 2017 - kl. 15:09 - af

Bølgeenergifirmaet Crestwing har et nyt anlæg på vej i Sæby, og det kan betyde nye arbejdspladser i Frederikshavn Kommune.

Bølgeenergi er det nye sort, hvis nman spørger i Frederikshavn Kommune. Bølgeenergifirmaet Crestwing er klar med et nyt anlæg, som skal bygges i Sæby og som ventes at kunne installeres i efteråret 2017. Dermed bliver det Frederikshavn Kommunes andet demonstrationsanlæg. Det skriver Frederiskhavn Kommune i en pressemeddelelse, oplyser TV2 Nord.

Bølgeenergiprojektet har base i Energibyen Frederikshavn, og det er også her, at der nu sættes ekstra skub i udviklingen af bølgeenergi. Crestwing har nemlig etableret en professionel bestyrelse, og Energibyen Frederikshavn bliver nu sekretariat for den nye bestyrelse.

– Når vi lykkes med at tiltrække de rette samarbejdspartnere til Frederikshavn Kommune, så skaber det ikke bare flere kontakter, det giver også endnu flere virksomheder og interessenter lyst til at kigge mod Energibyen og mod Frederikshavn Kommune. Og selve bølgeenergianlæggene har vi arbejdet på at skabe gennembrud for over længere tid, fordi det falder godt i hak med Energibyens øvrige arbejde for at Frederikshavn Kommune bliver fri for fossile brændstoffer. Når det er sagt, så har firmaet Crestwing, der står bag opførelse og test af selve anlægget, potentiale til at udnytte de enorme energiressourcer, der ligger i havets kræfter, siger Bahram Dehghan, chefkonsulent i Energibyen.

Det er forhenværende administrerende Direktør for Elsam, Peter Høstgård-Jensen, der bliver ny bestyrelsesformand, og det er et stort gennembrud for projektet, at det kan tiltrække kræfter med de rette kontakter og kompetencer for at gennemføre og udbrede bølgeenergi med udgangspunkt i anlæggene i Frederikshavn.

– Det er et stort fremskridt for Crestwing som virksomhed og for færdigudvikling af bølgeenergianlægget, at vi har stiftet en professionel bestyrelse. Vores mål er, at færdigudvikling og lokal serieproduktion af bølgeenergianlæg skal skabe mindst 100 nye arbejdspladser. Dertil kommer, at samspillet mellem Crestwing og de eksisterende maritime virksomheder kan generere yderligere vækst i Frederikshavn Kommune, siger Ruth Bloom, direktør, Crestwing.

Det nye anlæg, der får navnet Tordenskiold, er et såkaldt halvskalaanlæg, og det søsættes, hvis alt går efter planen, i efteråret 2017. Anlægget skal fungere som demonstrationsanlæg i forhold til videreudvikling af bølgeenergi, og Crestwing og Energibyen er i gang med at søge patenter på diverse teknologiske løsninger på anlægget.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Anlæg med bølge-energi
ved Sæby på plads i 2017'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER