Centerbygningen Sæby<br> Søbad må ikke ændres

Centerbygningen Sæby
Søbad må ikke ændres

15. februar 2017 - kl. 0:00 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg: Som initiativtager til udvikling af Strandpark Sæby Nordstrand i overensstemmelse med Frederikshavn Kommunes projekter “Ej BLÅT til pynt” og “På forkant 2030 – Masterplan Sæby”, samt som formand for A/B Strandparken Sæby, skal jeg på det kraftigste fraråde, at kommunen imødekommer ansøgningen om ændret anvendelse af Fællesbygningen ved Sæby Søbad til helårsboliger.

Området er udlagt til ferie- og fritidsområde senest ved Kommuneplan 2015 og er omfattet af lokalplan for feriecenter. Dette er i særdeles god overensstemmelse med anbefalingerne i ovennævnte opfordringer til den videre udvikling af hele området fra Hedebo Camping og til og med Sæby Havn. Og i god overensstemmelse med områdets funktion også historisk.

Lokalt i Sæby er vi nået langt, i et samarbejde mellem Sæby Havn og Sæby Nordstrand samt Erhvervsforeningen, om en samlet udvikling af hele området. Feriecenter Sæby Søbad indgår i planerne som vigtigste tilgang til og aktivitetsområde for Strandpark Sæby Nordstrand.

Frem for en privatisering af Fællesbygningen med omgivelser – til glæde for få helårsboende – planlægger vi for en yderligere åbning af hele området til glæde for de mange, både i hele det omkringliggende område (sommerhusene, helårsbeboelserne, havnen og bykernen) samt turister fra nær og fjern.

Vi forventer, at forannævnte initiativer vil resultere i markant øget tilgang til området (planerne er Frederikshavn Kommune bekendt).

Jeg skal bemærke, at nuværende ejer af Fællesbygningen har fået en opfordring til aktivt, at indgå i den skitserede udvikling af Strandpark Sæby Nordstrand, desværre med negativt resultat.

Mogens Blæhr
Strandparken 6, Sæby

En kommentar til “Centerbygningen Sæby
Søbad må ikke ændres” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Centerbygningen Sæby
Søbad må ikke ændres”

 • Jeg skriver, fordi jeg har haft en meget ubehagelig oplevelse på legepladsen i feriecenteret i Sæby. Som resultat af disse uenigheder, formoder jeg.

  Min 2årige søn og jeg sidder på hoppepuden. Der kører en bil forbi, som stopper lige uden for hoppepuden. En ældre dame kommer ud med armene i siden og råber “I hopper ikke på den, vel???? For det må I ikke! Det står lige der (peger hen på skiltet)”
  Hendes mand siger noget fra forsædet, som jeg ikke hører. Faktisk er jeg på dette tidspunkt slet ikke klar over, at det er os, hun snakker til.
  Hun svarer sin mand: “Ja men kællingen skal ned!!”
  Jeg tænker, det umuligt kan være os, og kigger rundt efter andre mennesker. Men opdager, at det faktisk er os, hun adresserer.

  Hun går ind i bilen igen, mens jeg får sagt, at vi ikke hopper på hoppepuden, men sidder og “gynger”, så min lille søn lige kan mærke bevægelserne i puden. Vi bliver siddende på puden, min søn og jeg.

  Bilen bremser op 5 meter længere henne af vejen, og kvinden styrter ud af bilen igen, råbende:”Det var sku da utroligt med Jer!! Når den går i stykker, så ender regningen sku hos os!! Du aner ikke, hvor mange gange vi har måttet betale for reparationer på den hoppepude! Jeg sender fandeme regningen til dig, når den går i stykker igen!”

  Hertil råber manden til mig fra forsædet:”Din fede kælling!!”

  Jeg får helt ærligt ikke svaret noget retur. Jeg er mildest talt målløs. Og har min 2årige søn at tage hensyn til. Jeg har naturligvis mange ting, jeg gerne ville have sagt. Og en boblende, vred krop, som er forarget over, at voksne mennesker kan synes, det er helt i orden at opføre sig sådan.

  Jeg har ‘meldt’ hændelsen i receptionen. Forklaret hvordan de så ud, bil, det af nummerpladen, jeg kunne huske. Men jeg føler et stort behov for at gøre hvad jeg kan, for at andre ikke skal have samme oplevelse.

  Efterfølgende finder jeg af omveje ud af, at området generelt er ret plaget af uenigheder mellem ejerne og lejerne.
  At det bl.a. også er derfor, svømmebassinerne står tomme – fordi man ikke har kunnet blive enige om hvordan og hvorledes.
  Og de (meget strenge) parkeringsregler er vidst også en uenighed, så vidt jeg forstod.

  Ydermere er jeg fristet til at sige, at det kunne gavne området, at tage en beslutning om, hvad formålet egentlig er? For blandingen af ejere, lejere, turister mv. er tydeligvis uholdbar – og dette ikke udelukkende på baggrund af min oplevelse. Man risikerer som feriegæst at ende midt i krigszonen. Det er ikke okay.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Centerbygningen Sæby
Søbad må ikke ændres'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER