Torsdag er der folketingsvalg<br> for unge mellem 14 og 17 år

Torsdag er der folketingsvalg
for unge mellem 14 og 17 år

31. januar 2017 - kl. 6:20 - af

På torsdag er der folketingsvalg, hvor tusindvis skal stemme for at sammensætteet nyt folketing. Men det er ikke et helt almindeligt folketingsvalg. Partierne er de samme, men vælgerne er mellem fjorten og sytten år.

Valget er nemlig det landsdækkende Skolevalg 2017 for elever i folkeskolens ottende til tiende klasser.

Det er blandt andet undervisningsministeriet og Dansk Ungdoms Fællesråd, der står bag begivenheden, for at lære de unge om det danske demokrati. Hele ugen er der debatter rundt omkring på skolerne. Og torsdag skal eleverne så stemme på det parti, som de identificerer sig mest med, fortæller TV2 Nord.

Og to af de ungdomspartier, der de kommende dage skal ud på forskellige skoler i Nordjylland for at debattere, er Venstres Ungdom og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Noget de gør med glæde. For ungdomspolitikkerne er ikke i tvivl om, at Skolevalget spiller en vigtig rolle i forhold til at gøre de unge klar til at deltage i demokratiet i fremtiden.

Skolevalgets store valgaften foregår over hele landet.

TV2 Nord følger valget her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Torsdag er der folketingsvalg
for unge mellem 14 og 17 år'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER