
Hjerteforeningens køkken
på tværs af generationer
30. januar 2017 - kl. 7:46 - af 020838
Børnebørnenes madværksted – nyt spændende projekt i Hjerteforeningen –er nu igangsat i Hjerteforeningen Sæby sammen med kok Kristian Nørbjerg, otte bedsteforældre og otte børnebørn
Madværkstedet er et tilbud til bedsteforældre og deres børnebørn, som i fælleskab kan lave mad sammen.
Tanken bag projektet er, at bedsteforældre og børnebørn kan drage nytte af at lave mad sammen. Det giver børnene sundere madvaner, som i sidste ende giver flere gode leveår.
Børns madvaner grundlægges tidligt i livet, og har ofte indflydelse på, hvilke madvarer, der bliver indkøbt i familierne. Dermed kan gode vaner være med til at forebygge livstilssygdomme, som for eksempel hjerte-kar-sygdomme senere i livet.
Hvad er formålet med Børnebørnenes madværksted ?
Hjerteforeningen ønsker at udvikle og afprøve forskellige modeller for kostgrupper for at skabe grobund for sundere madvaner blandt danskerne.
Målgruppen er børnefamilier og den ældre generation. Gennem projektet vil Hjerteforeningen gerne påvirke tre generationers madvalg – ved at børnene bringer det, de har lært med hjem til deres familier.
Og samtidigt bliver fælleskabet mellem den ældre og den yngre generation styrket, når de laver mad sammen.
Hvem kan deltage?
Det kan bedsteforældre og børnebørn – hvert hold er på otte bedsteforældre og otte børn, som går i 4- 6. Klasse.
Hvem står bag Børnebørnenes madværksted?
Børnebørnenes madværksted er et projekt, som er støttet af Nordea-Fonden og udviklet af Hjerteforeningen i samarbejde med Fars køkkenskole.
Første madværksted i Sæby
Det første madværksted blev igangsat den 26. januar i Sæby med deltagelse af otte bedsteforældre og otte børnebørn – fra 4. og 5. Klasse – fra skoler i Sæby og Voerså.
Hver deltager får en fantastisk spændende kogebog med spændende opskrifter, et flot forklæde, en grønsagskniv med mere.
Det skal både være lærerigt og sjovt at være med, og ideen er at bedsteforældre og børnebørn får nogle gode oplevelser sammen – har det hyggeligt og sjovt, og laver mad, som de kan genkende og som udfordrer børnenes smagssanser og deres viden om mad.
Første madaften var en ”kanonoplevelse” – alle deltagere var meget engagerede og ivrige efter at lære at lave mad – der var et godt og hyggeligt samarbejde mellem bedsteforældre – fem bedstefædre og tre bedstemødre og børnebørnene.
Kristian Nørbjerg
– som er uddannet kok og arbejder på Aalborg Sportshøjskole – var ”lærer” og inspirator og havde indkøbt mange spændende varer – som alle kom i brug.
Kristian fortalte om gode køkkenvaner, brug af knive, hygiejne med mere – alt sammen på en sjov og inspirerende måde.
Deltagerne lavede aftenens menu: kåldolmer med kartoffel- og gulerodsmos og asiatiske kødboller med kål og nudler – uhm det smagte så lækkert!
Aftenen sluttede med fællesspisning – hygge og en rigtig god stemning. Alle glæder sig til de tre næste madværksteder.
Madværkstedet afvikles over fire gange – og tilmelding kan ske til Hjerteforeningen Sæby, som forventer at lave et nyt madværksted med opstart efterår 2017.
Fra Hjerteforeningen i Sæby deltog Kisser Olsen, Elin Hyttel og Merethe Gaardbo.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Hjerteforeningens køkken
på tværs af generationer' til en bekendt