Nye vinde blæser: Kystsikring<br> er et nationalt ansvar

Nye vinde blæser: Kystsikring
er et nationalt ansvar

27. januar 2017 - kl. 1:51 - af

Efter mange års højlydt kamp blæser nu nye politiske vinde, hvor flere partier ser ud til at gå ind for, at en ny fond med 400 millioner kroner skal gøre kystsikring til et nationalt ansvar, så vi alle skal være med til at betale for at sikre landets kyster.

Hidtil har vindene blæst den modsatte vej, hvor ejere af  huse og grunde nær kysterne selv skulle betale for at sikre vore fælles kyster og strande – Danmark.

Indtil kommunalreformen delte kommune, amt og stat udgifterne, men derefter blev det med et politisk pennestrøg gjort til grundejernes ansvar, som mange politikere nærmest til bevidstløshed har gentaget og gentaget.

Kun Folketinget kan ændre på det, og måske sker der nu noget. Rød blok med flere på Christiansborg synes i hvert fald, der er fornuftigt.

Enhedslisten og Alternativet foreslår en fond med 400 millioner kroner om året til den fælles kystsikring. Forslaget vil koste en dansk gennemsnitsfamilie mellem 200 og 400 kroner ekstra i afgift om året.

Pengene skal betales som afgift via den ansvarsforsikring, man allerede har i husstanden. Både De Radikale, SF og Socialdemokratiet er positive over for idéen.

TV2 Nord har et glimrende indslag om emnet. Se det her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye vinde blæser: Kystsikring
er et nationalt ansvar'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER