Sikkert flertal stemte ja<br> til lønstigning i byrådet

Sikkert flertal stemte ja
til lønstigning i byrådet

26. januar 2017 - kl. 0:08 - af

Byrådet i Frederikshavn Kommune vedtog på onsdagens byrådsmøde helt som ventet, at de skal stige med 31,4 procent i løn, skriver TV2 Nord.

Byrådspolitikerne kan se frem til en lønstigning på 31,4 procent. På onsdagens byrådsmøde blev det med 17 stemmer for og 10 stemmer imod vedtaget, at vederlaget fremover skal forhøjes.

– Vi stikker ikke hovedet ned i busken, når vi taler vederlag. Vi går ind for en stigning. Det er vigtigt for at kunne finde nye byrådsmedlemmer i fremtiden og sikre, at vi har også medlemmer fra det private erhvervsliv, sagde Lars Møller (Venstre) ifølge Kanal Frederikshavn under debatten mellem byrådsmedlemmerne.

De stemte for lønstigningen:
Alle Venstres 10 medlemmer: Lars Møller, Anders Broholm, Lisbeth Erlandsen, Jens Ole Jensen, Helle Madsen, Kristina Lilly Frandsen, Mette Hardam, Pia Karlsen, Frode Thule Jensen, Jytte Høyrup, samt Lars Oldager (DF), Bent H. Pedersen (S), Brian Kjær (S), Jens Hedegaard (S), Kenneth Bergen (S), Irene Hjortshøj (S) og Jørgen Tousgaard (S) stemte for en stigning.

De stemte imod lønstigningen:
Christina Lykke Eriksen (SF), Ida Skov (EL), Peter Nielsen (C), Flemming Rasmussen (DF), Bjarne Kvist (S), Erik Kyed Trolle (S), Ole Rørbæk (S), Anders Brandt (S), John Karlsson (S) og Karl Falden (S) stemte imod.

De stemte ikke:
Borgmester Birgit Hansen (S) undlod at stemme, ligesom hun heller ikke deltog i debatten. Bahram Dehghan (S), Karsten Drastrup (DF) og Carsten Sørensen (DF) fulgte borgmesteren og undlod at stemme.

– I bund og grund gør vi et kæmpe stykke arbejde, og vi får flere og flere arbejdsopgaver, men jeg kan ikke være med til, at vi skal have denne regulering. Jeg kunne næsten ikke sove, da vi skulle have budgettet til at hænge sammen, så det vil være dobbeltmoralsk at stemme for en lønstigning, sagde Christina Lykke Eriksen (SF).

Lønstigningen er en konsekvens af, at Økonomi- og Indenrigsministeriet har bevilget landets borgmestre en lønstigning på 31,4 procent. Udvalgsformændene kan dermed fra 1. januar 2017 glæde sig over en lønstigning fra 172.540 til 226.718 kroner om året. Og de 46 udvalgsmedlemmers vederlag stiger fra 23.646 til 31.071 kroner pr. medlem.

Borgmester Birgit Hansen går fra 750.170 til 985.723 kroner. Samlet stiger lønudgifterne til de 31 byrødder med 1.001.086 kroner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sikkert flertal stemte ja
til lønstigning i byrådet'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER