Festlig sprogforbistring<br> fyldte Skovlyst i Sæby

Festlig sprogforbistring
fyldte Skovlyst i Sæby

20. januar 2017 - kl. 16:15 - af

Der var fuldt hus på Skovlyst, da Kenni Bitsch og Sune Wyrtz sidste torsdag opførte deres show: Jaribarh & Sune. Showet er på turne og ligesom i Sæby er der allerede udsolgt til forestillingerne i Odense, Horsens, Brønderslev og København.

Det er Sæby Scenens samarbejde med Kulturmarkt, der bragte dem til byen og ligesom i 2016 giver det samarbejde mulighed for at opleve nogle aktuelle og spændende yngre scenekunstnere.

– Det føltes som en scene i filmen ”Blinkende lygter”, udbrød Kenni om oplevelsen af at køre gennem Sæbygaard Skov og se Skovlyst ligge som et minde om en svunden tid. Begge kunstnere var meget begejstrede for at optræde på stedet, den gode atmosfære, et muntert og medlevende publikum og unikke omgivelser.

Men går det an at fortælle, hvad det var vi blev udsat for denne aften? Ja, den anbefalede aldersgrænse var 14 år, bare så man ikke fik Børnerådet på nakken. Som Kenni med et stort smil bemærkede, ”hvis jeg havde talt sådan på et natværtshus, var jeg hurtigt endt i benlås.”

Og så var det jo bare en varm humoristisk historie om den pæredanske Sune og hans ven Jaribarh, som forsøgte at forstå hinanden over sprogkløften, opstået når det som indvandrer er svært at udtale dansk.

Det var også svært at holde masken, når pinkode bliver pikhoved, spørg mig udtales spermer og Jaribarh knepper med at hore, fordi det kniber med at høre. Ja, sådan gik det i rask galop en time og der blev grinet og klappet blandt et alders- og kønsmæssigt blandet publikum.

Et folkeligt og underholdende arrangement og mulighed for spisning med venner og familie, er en tradition som kendetegner Skovlyst.

Efterårets indsamling havde da også til formål, at skabe grundlag for at bevare huset og netop i disse dage afventer man den plan, som skal sikre støtte fra fonde hertil.

Men i mellemtiden bliver der spillet masser af teater. Ungdomsholdet opfører i februar stykket ”1975” og Kulturmarkt besøger igen stedet i marts.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festlig sprogforbistring
fyldte Skovlyst i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER