Nytårets torsk bliver dyre<br> på grund af stormen

Nytårets torsk bliver dyre
på grund af stormen

29. december 2016 - kl. 10:51 - af

Der meldes om nærmest panik på landets fiskeauktioner torsdag morgen, hvor der igen blev handlet fisk efter nogle dage uden landinger på grund af stormen.

– Vi har aldrig oplevet noget lignende i alle de år, jeg og alle de, jeg handler med, har været i branchen. Der var tæt på paniske scener på auktionen, og fiskene til nytårsbordet bliver dyre i år, fortæller Helene Aaen fra Klostergydens Fisk på havnen i Sæby.

Hun havde naturligvis forudbestilt det lille ton torsk, hun har bestillinger på til kundernes nytårsborde, men såvel leverancer som priser afhænger af meget. Stormen har skabt voldsom efterspørgsel på fisk på årets sidste dage, og det presser priserne op.

-Vi var meget nervøse for, om vi kunne få fisk overhovedet til nytår, men torsdag morgen fik vi sikkerhed for at få det, vi har bestilt og har bestillinger på. Så vi har fisk i butikken, men kunderne må forvente højere priser end normalt, sigerr Helene Aaen.

Der er ekstra meget, meget travlt hos Klostergydens Fisk på havnen i Sæby, for flere og flere ønsker fisk som en del af nytårsmåltidet, så hvis du vil sikre dig fisk, skal du nok skynde dig. Klostergydens Fisk har åbent torsdag og fredag til klokken 17.30 og lørdag til klokken 13.30.

Torsken er traditionen tro et hit hvert år til årsskiftet, og hos Klostergydens Fisk er der også meget gang i salget af alle mulige andre lækre delikatesser fra havets store spisekammer.

Klostergydens Fisk’s populære Nytårsmenu har været udsolgt længe, så her er, hvad du er går glip af i år.

Forret:
Ristet havtaske på kartoffelrösti med mild kryddercreme, tomat og brøndkarse.

Mellemret:
Røget rådyrkølle med broccolitimbale, cumberlandsauce og porrefrit.

Hovedret:
Helstegt rødtunge, fyldt med ragout af vintergrønt og rejer. Hertil flamberede svampe, persillekartofler og hummersauce.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nytårets torsk bliver dyre
på grund af stormen'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER