Fælles beslutninger til gavn<br> for hele vores område

Foto: Benny Wæhrens

Fælles beslutninger til gavn
for hele vores område

14. december 2016 - kl. 1:22 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra borgmester Birgit S. Hansen (S): Business Region North Denmark – Hvad er det, og profiterer vi af at være med?

Business Region North Denmark (BRN) er en forening, med start 2015, stiftet af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland.

BRN er indgangen til et fælles Nordjylland, og vi ønsker at samarbejdets indsats tager afsæt i erhvervslivets ønsker og behov. Samarbejdet skal give de 11 nordjyske kommuner og Regionen mulighed for målrettet at samarbejde om fælles satsninger, som flere eller alle parter finder centrale for en fælles vækstdagsorden.

Målet er at arbejde på tværs af kommunegrænser og drage fordel af hinandens styrker i et tæt samarbejde med erhvervslivet.

Hver kommune bidrager med 15 kr. pr. borger.

Hvad laver vi så konkret i samarbejdet?

Vi har defineret 5 indsatsområder: turisme, arbejdskraft, erhvervsudvikling, infrastruktur og internationale muligheder.

Vi har vedtaget og fået lavet en fremkommelighedsanalyse. Formålet med projektet er at skabe et beslutningsgrundlag med konkrete anbefalinger til politiske beslutninger om indsatser for forbedring af fremkommeligheden i regionen som helhed og særligt på de overordnede vejakser i Nordjylland.

De 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland og det nordjyske erhvervsliv har gennem BRN samarbejdet gensidigt forpligtet sig til at oprette 1.000 nye studiejobs henover de næste tre år. 500 studiejobs skal oprettes af kommunerne, og 500 skal oprettes af private, nordjyske virksomheder. Formålet er at skabe bedre jobmuligheder for højtuddannede i regionen samt sikre bedre muligheder for at nordjyske virksomheder får tilbudt tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft.

Bedre bredbåndsforbindelse: Vi har sammen besluttet opmåling af bredbåndsdækningen i hele Nordjylland, og projektet ’Bredbånd i Region Nordjylland’ har sendt to biler ud på de nordjyske landeveje. Målingen skal blandt andet bidrage til et styrket samarbejde mellem bredbåndsleverandørerne og de nordjyske kommuner om udbredelse af bredbåndsforbindelsen i hele Nordjylland.

Dette er blot tre eksempler på, hvor vi gennem samarbejde har sat initiativer i gang. Fælles beslutninger til gavn for hele vores område.

Er vi i land med BRN samarbejdet? Nej – vi er i gang, men vi arbejder kontinuerligt med at få mest muligt ud af samarbejdet. Der er snitflader, hvor vi kan få mere ud af at gå selv og snitflader, hvor vi kan dyrke samarbejdet endnu mere. Den model skal vi hele tiden søge at finde.

Jeg mener bestemt, det er en kvalitet, vi samarbejder i de 11 kommuner og regionen. Der er ting, vi ikke kan løfte selv. Der står vi stærkt ved at lave initiativer sammen. Så er der områder, hvor hver kommune og deres erhvervskontorer får mest ud af at gå selv. Det skal vi fortsætte med.

Men at melde os ud – svarer til at lave en bette Brexit. Der er en verden udenfor vores kommune, og den skal vi byde ind og suge af – til fordel for vores kommune og vores landsdel, hvor arbejdskraften er bevægelig.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fælles beslutninger til gavn
for hele vores område'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger