Hvornår er julefrokosten<br> en arbejdsskade?

Hvornår er julefrokosten
en arbejdsskade?

8. december 2016 - kl. 8:27 - af

Det er højsæson for julefrokoster. Rundt omkring på de nordjyske arbejdspladser bliver der gået til den med julemad, øl og snaps, julemusik og dans.

Men desværre sker det også, at nogle kommer galt af sted under julefrokosten i firmaregi, og så er man i langt de fleste tilfælde dækket af arbejdsgivers forsikring, oplyser GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring dækker, hvis en medarbejder kommer til skade under et officielt firmaarrangement, herunder også en julefrokost. Det er ligegyldigt, om arrangementet foregår uden for arbejdstiden eller væk fra arbejdspladsen.

Tina Bilstrup Philipsen, Områdechef hos GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring og dermed hele Vendsyssel forklarer:

– For at arbejdsskadeforsikringen dækker, skal skaden være sket under selve julefrokosten og inden den officielle afslutning. Beslutter man sig for efterfølgende at feste videre på arbejdspladsen eller i byen, så dækker arbejdsskadeforsikringen altså ikke længere. Her er det ens egen ulykkesforsikring, der kommer i spil, oplyser Tina Bilstrup Philipsen.

Sådan dækker arbejdsskadeforsikringen
Der kan dog være situationer, hvor erstatningen kan blive nedsat eller helt afvist. Det er for eksempel, hvis skaden sker, fordi man gør noget med vilje eller noget ulovligt.

– At drikke sig fuld eller opføre sig lidt mere letsindigt end normalt er imidlertid ikke i sig selv tilstrækkeligt til, at erstatningen fra arbejdsskadeforsikringen bliver nedsat, tilføjer Tina Bilstrup Philipsen.

Herudover kan den tilskadekomne også have en privattegnet ulykkesforsikring, som vil komme til udbetaling, hvis ulykken medfører en méngrad på over fem procent.

Sådan dækker en privat ulykkesforsikring
Kommer man til skade under julefrokosten på sit arbejde, kræver det imidlertid at man har en heltidsulykkesforsikring for at få erstatning fra sin egen forsikring. En fritidsulykkesforsikring dækker nemlig aldrig skader, hvor man er omfattet af arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring.

Alkohol er for mange en helt naturlig del af julefrokosten. Men hvis man er fuld, når skaden sker, skal man være opmærksom på, at det kan få betydning for erstatningen fra egen ulykkesforsikring.

– Har man drukket sig fuld til julefrokosten, så dækker ulykkesforsikringen ikke, hvis skaden sker, fordi man har drukket for meget, advarer Tina Bilstrup Philipsen.

– En privattegnet ulykkesforsikring dækker nemlig ikke, hvis skaden skyldes at man var beruset. Så selvom man gerne vil hygge sig med sine kollegaer, så skal man tænke sig ekstra godt om, når man har drukket.

Kommer man til skade under firmajulefrokosten, er skaden at betragte som en arbejdsskade og vil normalt være dækket af arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring. Sker uheldet derimod på en efterfølgende bytur eller på vej hjem, skal man huske at anmelde skaden til sin egen ulykkesforsikring, lyder rådet fra GF Nord. (Modelfoto: Colourbox)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvornår er julefrokosten
en arbejdsskade?'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER