194.560 til første delmål<br> i Bevar og forny Skovlyst

194.560 til første delmål
i Bevar og forny Skovlyst

4. december 2016 - kl. 11:27 - af

Der arbejdes på fuld tryk på udarbejdelse af projektbeskrivelse i Bevar og forny Skovlyst, og første mål er nået.

Indsamlingsgruppen Bevar Skovlyst har nået første mål for at kunne betale for udarbejdelse af projektbeskrivelse, der skal bruges til ansøgning ved større fonde for at skaffe midler til renovering og fornyelse af Skovlyst.

Første del af indsamlingen er i mål, når man sammentæller et væld af indbetalinger og tilsagn om beløb samt bidrag i form af musik og mad, der vil blive omsat til aktiviteter i løbet af foråret 2017.

Det indsamlede beløb sammenregnes alt i alt til 194.560 kroner.

Et eventuelt overskydende beløb, efter betaling for bistand ved udarbejdelse af projektbeskrivelse, bliver de første midler ind i renoveringsprojektet. Derfor vil kontoen stadig være åben for bidrag, der kan være med til at Bevare og forny Skovlyst.

En arbejdsgruppe fra Bevar Skovlyst, arkitekt og ingeniør arbejder nu ihærdigt sammen om at blive klar med en projektbeskrivelse, så ansøgninger snarest efter nytår kan blive fremsendt til aktuelle større fonde.

Ansøgning om midler til selve renoveringen
Ingeniør Poul Arendrup fra Niras har inddraget specialkonsulenter fra Niras samt arkitekt Frank Svendsen fra Arkinord i udarbejdelse af materialet.

Arbejdsgruppen har til teknikerne leveret sammenfattet materiale omkring fremtidige aktiviteter og udviklingsmuligheder og har i flere omgange bidraget i forhold til udspil omkring husets indretning.

Flere aktuelle parter er løbende blevet inddraget, så man allerede i ansøgningsmaterialet har taget højde for de fleste forhold og endvidere forholdt sig til flexibiliteten i brugen af huset og udenomsarealerne.

Der arbejdes også med en kobling til ønsker og behov udtrykt i forhold til Masterplan Sæby. Her kan nævnes, at projektet skal have en sammenhæng med en tættere sammenknytning imellem by og skov. Endelig skal opstilles realistiske beregninger i forhold til fremtidig budget for driften af Kulturstedet.

Der er kontakt med mange mennesker omkring projektet, og der dukker hele tiden nye op. På vejen har flere meldt interesse i samarbejde, når et forventet renoveret Skovlyst står klar til brug.

Tovholder for arbejdsgruppen og formand for Sæby Scenen Margaretha Cedergren udtrykker, at man er mere en interesserede i dialog med parter, der kan se muligheder i at samarbejde om aktiviteter og/eller eventuelt være interesserede i at indgå som fremtidig lejer, har ideer til aktiviteter eller muligheder stedet kunne være rammen for eller bare har lyst til at hjælpe til på en eller anden måde.

Dialogen med mulige samarbejdsparter fortsætter, også når projektbeskrivelsen er færdig og fundraising går i gang.

Der er optimisme omkring de næste step i processen. Det er spændende, hvad tingene kan udvikle sig til.
Den store brede opbakning fra såvel virksomheder, forretningsdrivende, pengeinstitutter og foreninger som fra de mange private har stor betydning for hele processen omkring Bevarelse af Skovlyst.

Indsamlingsgruppen er dybt taknemmelige for så mange positive tilkendegivelser og bidrag. Det gir energi til de næste faser i at nå målet, fastlår gruppen.

En kommentar til “194.560 til første delmål
i Bevar og forny Skovlyst” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “194.560 til første delmål
i Bevar og forny Skovlyst”

  • Det har været en fornøjelse af være indsamler til Skovlyst. Fordi man har fået så mange positive kommentarer om at “…det skal i hvert fald bevares” og gode historier om de oplevelser folk har haft som unge på Skovlyst. Men også nutidige fortællinger om mennesker som har spillet teater, sunget, syet kostumer ………

    Så man har i den grad følt, at det var noget af en folkesag at bevare stedet.

    Men den opbakning i tankerne, er det en fornøjelse af arbejde videre med Niras, som laver en prospekt – som gerne skal gøres fonde interesseret.

    Men den tid…..den glæde. Jeg ville bare sende en tak til alle der har bidraget. Fra en stor anonym donation, de mange virksomheder som har støttet os, ned til de mønter der er kastet i vores kasse med et: “håber det lykkes”.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '194.560 til første delmål
i Bevar og forny Skovlyst'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER