Tilflytter glæder sig over<br> kommunens børnepolitik

Tilflytter glæder sig over
kommunens børnepolitik

1. december 2016 - kl. 7:17 - af

Det er så flot at Frederikshavn Kommune vil forsøge sig med ordningen Tilskud til pasning af eget barn. Det siger Beatrix Møller Rimestad, som er flyttet til Sæby med hele familien. Her fortæller hun sin historie:

Frederikshavn Kommune vil foruden Jammerbugt kommune være den eneste nordjyske kommune, der tager ordningen i brug, om end på forsøgsniveau til at begynde med.

Dette viser, at politikerne virkelig ønsker børnefamilierne her og vil give dem gode vilkår! Jeg ved, at kommunen vil gøre meget for at tiltrække specielt børnefamilier, hvilket også har været fremlagt under processen omkring Masterplanen for Sæby.

Jeg tænker, at selv om ikke alle ønsker at have børnene hjemme, så har ordningen en stærk signalværdi, der siger noget om, at man her i Frederikshavn er åbne og fleksible i mødet med børnefamilier.

Dette er jo en super måde at byde børnefamilier velkommen på i Frederikshavn Kommune ved at vise velvilje og fleksibilitet – også i forbindelse med det at flytte til kommunen med små børn.

For vor familie betyder tilskuddet rigtig meget, da det muliggør, at jeg kan holde en forlænget barsel for min datter, som nu er et halvt år, og jeg kan have min dreng på to år hjemme, indtil han kan få en børnehaveplads.

Da min barsel er slut i maj, ville jeg ellers være nødt til at sende min dreng i en dagpleje for to måneder, før han som tre-årig kunne komme i den børnehave, som vi har ønsket os. Der var ikke plads i den aldersintegrerede vuggestue, vi ønskede for ham, så han kunne forblive samme sted, fra han var to år frem til skolestart.

Nu skal han ikke forholde sig til så mange steder, og han kan få en rolig opstart. Min pige vil jeg gerne have hjemme mindst, indtil hun er to år, så må vi se til den tid, om hun er klar til vuggestue/dagpleje.

Lige nu er min mand fortsat studerende, så selvom tilskuddet på ingen måde modsvarer en arbejdsindtægt, betyder det, at vi lige kan klare det økonomisk, indtil min mand er færdig med sit studie.

Vi flyttede til Sæby fra Aalborg i efteråret 2015 simpelthen fordi, at vi syntes Sæby var sådan en dejlig by med masser af natur – fem minutter til stranden med dejlig havblik og en charmerende by.

Dengang undersøgte vi, om der var nogle kommuner i Nordjylland, der havde taget i brug ordningen ”tilskud til pasning af egne børn”, da det godt kunne være et argument for os i forhold til, hvor vi ville bosætte os.

Dengang var det kun Jammerbugt Kommune, der havde ordningen, så vi er rigtig glade for at dette nu også, forsøgsvis bliver en mulighed i Frederikshavn Kommune.

Det er tale om en forsøgsordning, der skal prøves af i 2017. Jeg tror dog, at der er sket en fejl i forbindelse med ansøgningsfristen, der nu er den 15. december 2016. Dette håber jeg, at politikerne kommer til at ændre til december 2017.

For at rigtig prøve ordningen af skal det selvfølgelig være muligt at søge ved behov gennem hele år 2017, således at ordningen reelt vil strække sig ind i 2018.

Man kan maksimalt søge om tilskud i 12 måneder. Ordningen er jo også lige blevet vedtaget og er kommet på Frederikshavn Kommunes hjemmeside, så det er jo synd, hvis ikke folk er klar over, at den eksisterer.

Der kan jo være nogle, som gerne ville tage den i brug, så derfor håber jeg jo på, at de ændrer det med ansøgningsfristen, så alle kan nå at opdage det i tide, og at den som ny ordning kan få lov at vise sit værd. En senere evaluering af ordningen vil jo heller ikke være af særlig stor værdi, hvis den ikke rigtig har fået lov til at komme op at køre.

Ordningen er jo ikke særligt anderledes end ”tilskud til privat pasning”, som kommunen længe har haft, hvor man får tilskud til at have en privat passer i eget hjem, det kunne for eksempel være en bedstemor. Forskellen er, at nu kan en af forældrene være hjemme.

Jeg tænker, at ordningen er rigtig fin for f.eks. den forælder, der ønsker at holde en forlænget barsel, vente på dagtilbud eller holde pause herfra. Således synes jeg for eksempel ofte, at jeg hører om nogle, der gerne ville haft plads i den ”rigtige” vuggestue eller dagpleje, men hvor pladsen først er ledig en eller to måneder senere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tilflytter glæder sig over
kommunens børnepolitik'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER