175 landmænd til årsmøde<br> hos PlanteRådgivningen

175 landmænd til årsmøde
hos PlanteRådgivningen

29. november 2016 - kl. 0:18 - af

Flere end 175 interesserede landmænd deltog forleden på LandboNords PlanteRådgivningens årsmøde i Brønderslev, hvor fagligheden var sat i højsædet under overskriften ”Tilbage til fremtiden”. Emner som Landbrugspakken, dyrkning af vinterraps og effekt ved placering af fosfor ved såning samt andre spændende emner blev drøftet.

Der var meget at tage med hjem fra indlægsholderne på PlanteRådgivningens årsmøde. Men der var også bekymrede miner over de betingelser, som Landbrugspakken medfører for erhvervet. Følgerne af de frivillige efterafgrøder og de kollektive og målrettede virkemidler i Vandområdeplanerne tynger erhvervet.

Ordningen med de frivillige efterafgrøder er blevet meget bureaukratisk og svært håndterbar. Alene det at man skal søge ordningen sammen med enkeltbetalingen gør det besværligt og kompliceret. Jeg forudser, at det bliver svært at kunne prioritere ansøgningerne, siger Chefkonsulent Allan Olesen.

Vi har brug for det ekstra kvælstof som Landbrugspakken har givet os. Men vi har ikke brug for de store byrder, der ligger i Vandområdeplanerne. Vi er nødt til at se på målsætningerne igen, siger formand for Planteudvalget i LandboNord Hans Chr. Holst.

Helt generelt var der stor tilfredshed med de faglige indlæg.

Der var meget inspiration at hente fra indlæggene. Der er meget som jeg kan tage med hjem til min egen bedrift og begynde at anvende med det samme. Indlæggene var direkte anvendelige og anbefalingerne fra rådgiverne var meget brugbare, siger Brian Sørensen, gårdejer Vester Thorup.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '175 landmænd til årsmøde
hos PlanteRådgivningen'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER