Stidsholt tilbyder eSport<br> på et meget højt niveau

Stidsholt tilbyder eSport
på et meget højt niveau

27. november 2016 - kl. 12:38 - af

Fredag og lørdag blev der dyrket E-sport på højt niveau på Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole ved Sæby.

Michael Rüsz fra eSport Service var tovholder sammen med Danny Le, der også underviser på eSport linien på Stidsholt.

Eleverne fra efterskolen ved Sæby deltog sammen med elever fra Vesterbølle Efterskole, som var den første efterskole i Danmark til at indføre eSport på skoleskemaet. Stidsholt fulgte hurtigt trop, og eSport er fremtiden.

– Det er en sport ved computeren, som udvikler både de tekniske færdigheder og de sociale færdigheder. De unge lærer at arbejde sammen, at kommunikere, opføre sig ordentligt og danne nye relationer og venskaber. Det er en væsentlig del af E-sport, fortæller Michael Rüsz.

Flere og flere ungdomsuddannelser har åbnet op for, at deres elever kan dyrke eSport som en del af undervisningen, og elever på efterskoler er med på bølgen.

På faglinien fokuseres en del på en teoretisk baggrund, hvor eleverne bliver undervist i spilteori omkring begrebet sport og e-sport. Den mere praktiske del af faget rummer undervisning indenfor strategi, kommunikation og samarbejde. Nogle af de mest dyrkede spil er LoL og CS.

E-sport kan også styrke de sociale fællesskaber, så de unge i stedet for at sidde på hver deres værelse med en computer, sidder og spiller sammen og mod hinanden i et e-sportslokale.

Der arrangeres mange og store turneringer, hvor eleverne kan samles et sted for at spille imod hinanden, og E-sport vinder også frem mange andre steder.

De senere år har store fodboldklubber som Paris Saint-Germain, Manchester City og Schalke 04 tilknyttet unge mandlige konsolspillere til at repræsentere dem på den virtuelle fodboldbane. I dansk fodbold er det endnu kun OB, som har en e-sportsspiller på kontrakt, men flere er på vej, erfarer SæbyAvis.dk.

eSport Service er en organisation, hvor vi er nogle ildsjæle i eSport som hjælper med at integrere eSport i det danske undervisningssystem på en god og sund måde.

-Vi afvikler Lan events på skoler, underviser selv i eSport, holder foredrag, afholder kurser for folkeskolelærere til at selv kunne undervise i eSport samt laver undervisningsmateriale til eSport med mere. eSport Service handler om hjælpemidler til dig, som vil være en bedre esportsudøver.

-Vi er klar med hjælp til målsætning samt vejen til at opnå dette. Tips, tricks, guides, undervisning og coaching. Kontakt os gerne for eventuelle spørgsmål, siger Michael Rüsz.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stidsholt tilbyder eSport
på et meget højt niveau'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER