FilmMaskinens hold 4<br> bliver snart til hold 5

FilmMaskinens hold 4
bliver snart til hold 5

23. november 2016 - kl. 0:58 - af

Lørdag den 26. november viser FilmMaskinens hold 4 deres kortfilmsproduktioner i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Dette er kulminationen på et års arbejde på den nordjyske filmskole, og det betyder, at det snart er tid til at starte et nyt hold op.

Premiere på kortfilm
Premieren på kortfilmene finder sted i Det Musiske Hus i Frederikshavn, hvor dørene åbner kl. 19, og den første visning går i gang kl. 20.

Efter visningen er der diplomoverrækkelse, og ca. kl. 21.30 vil det lokale arrangørnetværk – Fremværk stå for DJ’ing, og så er der mulighed for at nyde en øl med aftenens stjerner i foyeren indtil kl. 23. Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Filmmaskinens Premiere 2016 arrangeres i samarbejde med Nordisk Filmfestival og Det Musiske Hus/Regionalt Spillested.

Premiere-filmene
Bilen – Handler om et parforhold og en bil, der går i stykker.
Palindromos – En psykologisk thriller om en pige, der skal hjem til sin onkel.
Ingenmandsland – En fremtidsdystopi, der handler om overlevelse i en verden, der ligger i ruiner.
Springet – En sød historie der handler om livet og et uforudset møde mellem to mennesker.

Elev på FilmMaskinen
FilmMaskinen er et tilbud til alle unge i hele Region Nordjylland. Det koster 1.800,- kroner om året, og for det beløb får man undervisning, adgang til udstyr, redigeringsfaciliteter og coaching.

I FilmMaskinen bliver man tilkoblet det professionelle filmmiljø, og der hentes professionelle filmfolk ind i undervisningen. Man vil få karrierevejledning, der viser vej videre i uddannelsessystemet, og møde andre unge at sparre og samarbejde med. Man vil også komme til at samarbejde med skuespillere og statister fra hele landet, som allerede har stor erfaring med filmproduktion.

Der er deadline for skriftlig ansøgning d. 1. december. Ansøgningen sendes til mapj@frederikshavn.dk og skal indeholde navn, adresse, motivation for at gå på holdet, personlig erfaring med filmmediet og interesseområde indenfor filmens kernefag.

Forløbet er primært lagt i weekenderne og om aftenen, så man kan gå på holdet ved siden af sine studier.

Frederikshavn Kommune øger støtte
Frederikshavn Kommune har øget deres støtte til FilmMaskinen, og vi glæder os meget til et nyt år, hvor eleverne har mulighed for at få indføring i grundlæggende filmforståelse og teori og skærpe deres kompetencer indenfor kommunikation og storytelling i forbindelse med manuskriptarbejdet.

De vil lære grundlæggende kompetencer indenfor ledelse, samarbejde, budget og planlægning og få kendskab til værktøjer som pitch, moodboard, skudplan, læseprøve, arrangementsprøve og costumeprøve.

De vil indgå i et gruppearbejde, hvor de får konkret erfaring med at være en del af et arbejdsfællesskab, og kommer til at arbejde med kreative udviklingsmodeller, der sigter mod at øge deres innovationskraft.

Eleverne får træning i en række filmtekniske discipliner og redskaber – eksempelvis betjening af kamera, lys, lyd og redigering, og de vil opleve at stå i udfordrende situationer, hvor overblikket skal bevares.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FilmMaskinens hold 4
bliver snart til hold 5'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger