Nordjyske stjerner vender<br> hjem for at lære fra sig

Nordjyske stjerner vender
hjem for at lære fra sig

21. november 2016 - kl. 8:59 - af

Kulturen er et vigtige redskab for at skabe optimisme og tro på, at vi lever i en egn af landet med store værdier.

Der bliver i disse år snakket i meget negative vendinger om det såkaldte ”udkantsdanmark”, men kulturen blomstrer flere steder ved ”kanterne”, som det for eksempel ses ved Thy Music Collectives store succes.

Nu er endnu et nordjysk initiativ sat i søenmed prominente gæster, der vender hjem til egnen for at lære fra sig.

Talentudviklingsforløbet Lydkanten er for tredje år i træk klar til at invitere Nordjyllands spirende sangskrivere inden for til talentudvikling eksekveret af nogle af de bedste sangskrivere fra region Nordjylland.

Tidligere har sangskrivere som Christian Hjelm, Steffen Westmark og Troels Abrahamsen været tilknyttet som coaches og i år er det lykkes at finde et nyt, stjernespækkethold af coachessom består af: Pernille Rosendahl (Swan Lee, The Storm, X-factor), Michael Møller (The Mountains, Moi Caprice), Dorte Gerlach (Hush), Morten Winther (Treefight For Sunlight).

Holdet af erfarne sangskrivere vender tilbage til Nordjylland med målet om at dele ud af deres massive erfaring til et hold på 10-12 unge sangskrivere.

De unge sangskrivere fårsparring inden for sangskrivning, komposition og performancei et forløb som skal give demmulighed for at arbejde intenst med deres musik og kunstneriske udtrykog samtidig etablere betydningsfulde netværk med andre musikere og branchefolk fra regionen.

-Det vil give mange flere sangskrivere og meget bedre sangskriverefra Nordjylland. Og det vil motivere det utal af unge, som alligevel smider noderne væk fra tid til andenog bare skriver noget selv, siger den gamle sæbynit Michael Møller, der har været med som coach i alle tre omgange af Lydkanten.

Lydkanten 2017 består af en række workshops efterfulgt af tre showcasekoncerter fordelt på tre større venues i Nordjylland: Det Musiske Hus (Frederikshavn), Skråen (Aalborg) og Vendsyssel Teater (Hjørring). hvor elevernes nye materiale ser dagens lys.

For at komme med skal man sende en ansøgning via www.lydkanten.dk.

Alle genrer er velkomne, så om du er singer/songwriter, rapper, laver elektronisk musik eller har opfundet noget helt nyt futuristisk neo-jazzkan du ansøge om at komme med på forløbet. Alle indsendte ansøgninger bliver lyttet til af et fagteam bestående af udvalgtecoaches og folkene bag Lydkanten.

Ansøgninger skal indsendes via inden den 15. januar 2017 kl. 12.

Ekstra information
LydkantenLydkanten er en nordjysk platform for spirende sangskrivere, der vil videre med deres musik.

Lydkanten blev startet af Det Musiske Hus i Frederikshavn og Kulturalliancen (Frederikshavn og Hjørring Kommuner).

Lydkanten har siden 2014 arbejdet intensivt for at udvikle det nordjyske musikliv gennem sangskrivningsworkshops, mentorforløb, koncerter, netværksdannelse og inddragelse af nogle af regionens største kapaciteter inden for sangskrivning, som for eksempel Steffen Westmark (The Blue Van), Christian Hjelm (Figurines), Troels Abrahamsen (Veto, Exec), Dorthe Gerlach (Hush) og Michael Møller (The Mountains, Moi Caprice).

Det Musiske Hus
Det Musiske Hus (DMH) er et levende kulturhus og regionalt spillested i Frederikshavn og i Vendsyssel.

DMH er fra 2011 et selvejende kulturhus i fusion med Arena Nord, under fælles ledelse og bestyrelse. DMH tager ansvar for en bred udvikling af de kulturelle oplevelsestilbud i området –her kan blandt andre opleves: turnerende teater, et bredt udvalg af koncerter med høj kunstnerisk kvalitet og indenfor mange genrer, stand up, foredrag, oplevelser med vækstlagene indenfor musik, drama og billedkunst m.m.

Det Musiske Hus har siden 2009 væretregionalt spillested med støtte fra Statens Kunstråd til udvikling af den rytmiske scene i regionen.

Kulturalliancen
Kulturalliancen er et kultursamarbejde mellem Hjørring og Frederikshavn Kommuner.

Alliancens Kulturpulje har til formål at støtte talentudvikling indenfor alle tænkelige kulturelle udtryksformer, eksempelvis litteratur, scenekunst (dans, teater med mere), nycirkus, klassisk og rytmisk musik, billedkunst, litteratur, film/foto og meget, meget mere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske stjerner vender
hjem for at lære fra sig'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger