Nellemanns Have søger<br> midler til servicebygning

Nellemanns Have søger
midler til servicebygning

17. november 2016 - kl. 7:30 - af

De gode mennesker bag Nellemanns Have i Sæby er ved at søge midler til en sevicebygning i den populære have, og der er brug for opbakning for at komme i mål.

Realdania er én mulighed for at støte økonomisk, men for at fonden vil se på projektet, kræver det, at så mange som muligt har lyst til at gå ind på www.undervaerker.dk og trykker “støt projektet”.

Den gode idé er at lave en servicebygning med toilet og grovkøkken ved den nyanlagte skolehave. Bygningen vil komme både skolebørn og øvrige gæster til gode.

Realdania Kampagnen Underværker giver mange mulighed for at få økonomisk hjælp til frivillige projekter i det byggede miljø, som kan skabe lokal udvikling og fællesskaber. Underværker er en kampagne, der hjælper ildsjæle med at gøre deres idéer til virkelighed.

Når den negative udvikling i landsbyen skal vendes, når bygningsarven skal bevares, eller når gaden trænger til nyt liv, er de frivillige kræfter ofte de første til at tage fat. Med ægte omsorg, omhu og ildhu skaber de gode rammer for livsudfoldelse og fællesskab.

Realdania har i en årrække støttet ildsjæle i det byggede miljø og derigennem modtaget en strøm af projektidéer fra frivillige borgere, der ønsker at skabe nyt liv, nye aktiviteter og nye mødesteder i deres lokalsamfund. Nogle drømmer om at udvikle nye rammer for svage medborgere. Andre ser nye muligheder i en gammel bygning eller har en god idé til eksperimenterende løsninger for bæredygtigt byggeri. Og andre igen ønsker at skabe nye steder, der styrker og udvikler lokal livskvalitet og fællesskab – i byen eller på landet.

Med kampagnen Underværker bygger Realdania videre på denne indsats. Formålet er at gøre det nemmere for ildsjæle at føre gode idéer ud i livet og vække den indre ildsjæl, som mange mennesker allerede går rundt med.

Fra den 7. april 2016 inviteredes alle, der arbejder frivilligt og engageret med at skabe gode rammer for fællesskab og aktivitet, til at søge støtte til at føre gode idéer ud i livet.

Projektstøtten kan søges af alle, der arbejder frivilligt og engageret med at forbedre og udvikle lokalsamfundet gennem det byggede miljø. Realdania har afsat 45 millioner kroner til ildsjæleprojekter og forventer at støtte mellem 60-80 store og små projekter over to år.

Projekter vil løbende blive vurderet, udvalgt og offentliggjort.

Hvem står bag?
Kampagnen Underværker er udviklet og ledes af Realdania. Den daglige drift er placeret i BARK Rådgivning.

Tilknyttet kampagnen er et bedømmelsesudvalg, som bistår med at udvælge projekter til støtte. I bedømmelsesudvalget sidder:

Christian Andersen, programchef i Realdania
Jens Böhme, souschef i Realdania
Kristian Krog, kulturel iværksætter, Den ny Maltfabrik
Rune Kilden, iværksætter og byudvikler
Signe Wenneberg, klimaaktivist og kommunikationsrådgiver

Servicebygning i Nellemanns Have
Nellemanns Have er en solstrålehistorie! Sådan beskrives projektet i Sæby på Realdanias kampagne underværker.dk

Den gode idé er at lave en servicebygning med toilet og grovkøkken ved den nyanlagte skolehave. Bygningen vil komme både skolebørn og øvrige gæster til gode.

Nellemanns Have er inde i en rivende udvikling. For ti år siden var haven truet af lukning. Men en kreds af Sæbyborgere med flere gik sammen med ejerne for at redde den. Det lykkedes!

Nu skal haven udvikles for at tiltrække et endnu større og bredere publikum. Haven besøges af mange tusinde gæster årligt. Etablering af legeplads og skolehave er sat i værk. Flere emner kommer til, fx. bålhytte med shelter.

Projektets fysiske rammer
Servicebygningen bliver lavet efter en af Skov- og Naturstyrelsens flotte modeller. Se billederne. Bygningen får samme udseende som det redskabsskur, Sæbygårdskolen bygger ved skolehaven. Pæne og rustikke bygninger, som falder godt ind i Nellemanns Haves koncept.

Servicebygningen vil indeholde handicapvenligt toilet, varmt og koldt vand, strøm samt puslefaciliteter til spædbørn. Hertil kommer grovkøkken, affaldscontainere samt borde og bænke. Alt under tag.

Bygningen kan benyttes af skolebørnene og havens øvrige gæster, herunder dem, der ønsker at overnatte i bålhytten/shelteren.

Det omfatter projektet
Projektet omfatter etablering af en servicebygning med handicaptoilet og grovkøkken.

Projektet er en del af et større projekt, der også omfatter etablering af skolehave med højbede, bygning af shelter/bålhytte, bygning af redskabsskur til skolehaven samt etablering af en “botanisk have” – et arboret – bestående af forskellige arter af nåletræer. Arboretet er en genetablering af et tidligere arboret, som var i haven.

Der skal også laves udendørs bål- og grillpladser med borde og bænke. Her kan skolebørnene undervises, og havens øvrige gæster kan lave og spise deres mad i hyggelige rammer.

Organisering af projektet og involvering af frivillige
Nic. Nellemanns Fond ejer haven og er hovedansvarlig for projektet. Bestyrelsen for Nellemanns Haves Venner, som er en forening med ca. 300 medlemmer, forestår planlægning og økonomistyring sammen med Sæbygårdskolens ansvarlige lærere. Havens Venner styrer og leder arbejdet, så delprojekterne udføres som planlagt.

Af foreningens medlemmer har cirka 10 procent deres faste gang i haven. De mødes hver torsdag og efter behov til pasning og udvikling af haven. Alle er meget begejstrede for projektet og samværet med børnene. De har allerede brugt mange timer i skolehaverne og fortsætter gerne fremover.

Relationen til lokalsamfundet
Nellemanns Have har i mange år været et rekreativt område for Sæbys borgere. Af formålet med fonden fremgår, at haven altid skal henligge som et attraktivt naturområde med offentlig adgang.

De sidste ti års arbejde har fasttømret dette!

Frederikshavn kommune bidrog aktivt i genskabelsen af haven og støtter nu Havens Venner med økonomiske midler til drift og vedligeholdelse.

Kommunen bidrager også med støtte til projekter. Senest er der indlagt vand i skolehaven og anlagt Kløverstier gennem haven. Mange lokale erhvervsdrivende og pengeinstitutter sponsorerer aktiviteter og projekter i haven.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nellemanns Have søger
midler til servicebygning'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER