Idrætssamvirket glæder sig<br> til dialogmøde 7. december

Idrætssamvirket glæder sig
til dialogmøde 7. december

15. november 2016 - kl. 7:15 - af

En af de sidste sten i skoen fra kommunesammenlægningen står nu for at blive ryddet af vejen: Nemlig forskelsbehandlingen af foreningernes voksne medlemmer, når de benytter sig af hallerne i kommunen.

Ejerskabsforholdene var som bekendt forskellige i de tre gamle kommuner: I Skagen og Sæby var hallerne selvejende, i Frederikshavn kommunalt ejede.

Det har givet store udfordringer på fritidsområdet, fordi identiske foreninger ikke bliver behandlet ens på grund af 25-års reglen i Tilskudsordningen.

Den bevirker, at foreninger, der lejer sig ind i kommunalt ejede lokaler, kun skal betale et gebyr for voksne medlemmer, mens de i de selvejende haller skal betale den fulde timepris. For børn og unge sker der en modregning, så de betaler, hvad der svarer til gebyrbetalingen.

-Hvis vi skal nå i mål med den store, nationale satsning “Bevæg dig for livet”, er det vigtigt, at kommunen ikke spænder ben for sig selv og direkte afskrækker voksne fra at dyrke idræt. “Bevæg dig for livet” blev tidligere kaldt vision 25-50-75, siger Else Schaltz, der er formand for Idrætssamvirket i Frederikshavn Kommune.

Målsætningen er, at i 2025 skal 75 procent af befolkningen dyrke motion, og 50 procent skal gøre det i en forening. Omsat til tal drejer det sig om 600.000 nye medlemmer, der gerne skulle finde vej til foreningerne.

-I Idrætssamvirket glæder vi os til at deltage i det dialogmøde, som Kultur- og Fritidsudvalget har indkaldt til den 7. december. Her vil KFU fremlægge nogle modeller til en fremtidig løsning af problemet.

-Det kan forhåbentlig snart munde ud i vedtagelsen af en god model, der stiller vores foreninger ens, hvadenten de er i en selvejende eller en kommunal hal, siger Else Schaltz.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idrætssamvirket glæder sig
til dialogmøde 7. december'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER