Liviu sælger kalender 2017<br> og Hus Forbi i Sæby

Liviu sælger kalender 2017
og Hus Forbi i Sæby

12. november 2016 - kl. 11:05 - af

De fleste har sikkert set ham mange gange, og rigtig mange hilser pænt og en pæn del handler også hos ham. Liviu Chiroiu er gadesælger, og han er lige nu på gaden i Sæby for at sælge de hjemløses blad Hus Forbi og og Hus Forbi Kalender 2017.

Hus Forbi er Danmarks første og eneste avis, som sælges på gaden af de, der mest går under betegnelsen hjemløse og socialt udsatte. De er nu også nogle hyggelige mennesker, og i mange byer er der opstået en form for udvidet bekendtskab mellem sælger og køber, som spørger pænt til, hvordan det går.

Vi er mange, der køber bladet Hus Forbi både fordi, det går til et godt formål, men også for den lille hyggesnak med en type medborger, som man ikke så ofte møder på den måde. Det har slået mig, at de sælgere med Hus Forbi, jeg har mødt, er meget høflige, utrolig taknemmelige for interessen og salget – og på ingen måde påtrængende. Det kan man jo ikke altid sige om andre sælgere.

Avisen Hus Forbi er tilmed en god avis med relevante og interessante artikler og fokus på udsatte mennesker og fattigdom. Man får også mange stærke person-historier, som du kan se mere om ved at klikke her.

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby i 1996.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:
Hus Forbi udgives af foreningen Hus Forbi og udkommer 12 gange om året.

-At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.

-At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminal itet, fordi de her tjener penge på ‘lovlig’ vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Indholdet i Hus Forbi produceres af både socialt udsatte og professionelle freelancejournalister og fotografer. Den redaktionelle linje fastlægges af redaktøren som er ansat i sekretariatet.

Hus Forbi koster 20 kr. i gadesalg.
Sælgeren tjener 10 kroner per avis. Af de sidste 10 kroner går 8 til produktion, administration og distribution og de sidste to kroner til moms.

Hvor mange sælger Hus Forbi?
Der er. cirka 2200 registrerede sælgere. De fleste er i hovedstadsområdet og på Sjælland, men der er også sælgere i større byer som Sæby, Hjørring, Århus, Aalborg, Randers, Esbjerg, Odense med flere.

Gør Hus Forbi andet for de hjemløse?
Langt hovedparten af overskuddet fra avissalget går til at købe udstyr og tøj til vores sælgere, som de får gratis, både sommer og vinter.

Hus Forbi driver en medarbejdercafe for sælgerne, finansierer den akutte hjælpe kasse “red røven”, tilbyder gratis hundeforsikringer og yder økonomiske støtte til de cirka 35 sociale organisationer, der fungere som distributører af hus forbi og som alle arbejder med tilbud til hjemløse og socialt udsatte.

Derudover yder Hus Forbi støtte til at andre kan udvikle nye aktiviteter, som kommer hjemløse og socialt udsatte til gode.

Hvor mange hjemløse er der i Danmark?
Der er mere end 13.000 hjemløse i Danmark, hvis man regner alle med i løbet af et helt år. Hvis man tæller over en uge – som det sker hvert andet år i uge 6 – er der i 2015 ifølge Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) 6.138 hjemløse.

Da SFI indsamlede tal for 2013 var der 5.820 hjemløse. Der er altså 318 personer flere i 2015 end to år tidligere. Det svarer til en stigning på fem procent.

Tællingen i 2015 viser, at der er sket en stigning på 23 procent sammenholdt med 2009, hvor der blev talt 4.998 hjemløse personer i Danmark.

Den største stigning i antallet af hjemløse er sket blandt de 25-29-årige. I 2015 blev der registreret 799 hjemløse personer i denne aldersgruppe mod 617 i 2013. Det svarer til en stigning på 29 procent.

Der er også sket en stigning i antallet af hjemløse borgere mellem 50 og 59 år. I 2015 er der 951 personer i denne gruppe mod 833 personer i 2013.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Liviu sælger kalender 2017
og Hus Forbi i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER