Gutterne på Kutterne<br> gik i land i Sæby

Gutterne på Kutterne
gik i land i Sæby

5. november 2016 - kl. 11:52 - af

De tv-kendte herrer fra Thorupstrand, Gutterne på Kutterne, besøgte fredag SuperBrugsen i Sæby, hvor de uddelte smagsprøver og solgte prøver på gutternes specialiteter fra havets store spisekammer.

TV2-serien fortæller om fætrene Jan, Jonny, Jesper og Bo, der er kystfiskere i det lille fiskerleje Thorupstrand på vestkysten. De kæmper side om side med områdets øvrige fiskere for at holde det det gamle og traditionsrige erhverv og det lille samfund i live.

Det gjorde deres fædre og bedstefædre også før dem, og på mange måder går arven videre i det lille samfund.

Thorupstrand er Nordeuropas største kystlandingsplads, som tidligere var et vigtigt centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge. I dag bliver fiskerbådene stadig trukket op på stranden og besøgende kan følge aktiviteterne helt tæt på.

Kysten ved Thorupstrand danner en bugt mellem de to kalkstensknuder, Bulbjerg og Svinkløv, der virker som naturhavn. Indtil 1800-tallet var Thorupstrand derfor et vigtigt centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge.

Købstadsprivilegierne i Danmark betød, at byerne havde monopol på næsten al handel, men fordi kystbyerne manglede tømmer, og Norge manglede korn og landbrugsprodukter, fik kystbyerne ret til at lande med skude eller fiskerbåde på strækningen mellem Klitmøller og Løkken.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gutterne på Kutterne
gik i land i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER