På Forkant 2030<br> – en potentialeplan

Foto fra Turisthus Nord

På Forkant 2030
– en potentialeplan

3. november 2016 - kl. 0:22 - af

Frederikshavn Kommune indgår sammen med 25 andre kommuner i projektet ”På Forkant 2030 – en potentialeplan”, som Erhvervsstyrelsen, KL og Realdania står bag.

Plan- og Miljøudvalget har løbende været orienteret om projektet, og udvalget har netop haft projektet på dagsordenen, hvor det blev besluttet, at sagen skulle genoptages.

Projektet følger op på de udfordringer, der præsenteres i Frederikshavn Kommunes udviklingsstrategi ”Muligheder for Vækst – Muligheder for Mennesker”.

Det drejer sig bl.a. om det aktuelle og fremtidige behov hos virksomhederne for at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det er et behov, som kommunen kan bidrage til at indfri ved bl.a. at arbejde for, at kommunen fortsat er attraktiv at bo i og flytte til – ikke mindst for yngre og unge børnefamilier.

I overensstemmelse med udviklingsstrategien er der fokus på at styrke og udvikle Skagen, Frederikshavn og Sæby og gøre de tre hovedbyer til lokomotiver for hele kommunens udvikling.

Det indgår som en central del af projektet, at udvikling af byerne sker i et tæt samarbejde med borgere, foreninger, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og i særlig grad de yngre og unge børnefamilier.

I den sammenhæng besluttede udvalget på mødet i starten af april i år, at en række borgerrelaterede aktiviteter skulle indgå i projektet.

Det drejede sig blandt andet om afholdelse af et møde med et videnspanel bestående af ledende medarbejdere fra uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv samt et arrangement i forbindelse med ”Open By Night i Frederikshavn.

På baggrund af bl.a. de input, der kom i forbindelse med disse aktiviteter, har konsulenterne nu færdiggjort potentialeplanen ”På Forkant 2030 – en potentialeplan”.

Planen fokuserer på udfordringer og potentialer i de tre byer og formulerer leveregler og visioner for byerne, som skal udgøre et nyt afsæt for deres udvikling, så de også kan være attraktive at flytte til i fremtiden. Desuden indeholder planen en række konkrete anbefalinger til at realisere leveregler og visioner.

Der er formuleret følgende overskrifter på levereglerne for de tre byer:

-Sæby – Købstadens lokale byfællesskab. ”Vi har sat os for, at havnen er samlingspunktet i Sæby – at Sæbys fundament er købstadens byfællesskab – og at by og natur forenes i Sæby

-Frederikshavn – Danmarks maritime hovedstad: ”Vi har sat os for, at by og havn mentalt forenes i Frederikshavn – at styrke og samle ungemiljøet centralt i Frederikshavn – og at have én samlet bymidte i Frederikshavn

-Skagen – Den internationale kystby: ”Vi har sat os for, at Skagen fortsat er en international kystby, og at ”hverdagsskagen” er Skagens rygrad

Potentialeplanens indhold vedrørende Sæby vil ligge til grund for den masterplan for Sæby, som p.t. er under udarbejdelse, og som Plan- og Miljøudvalget orienteres om på mødet i december. Offentliggørelse af potentialeplanen vil ske i dialog med parterne bag projektet.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På Forkant 2030
– en potentialeplan'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER