Fotografen skaber billeder<br> med kamera og computer

Fotografen skaber billeder
med kamera og computer

28. oktober 2016 - kl. 8:20 - af

I kulturhuset Retfærdigheden i Algade i Sæby kan man fredag opleve fotograf Mick Anderson i ord og billeder.

Når efteråret viser sig fra sin barske side, pakker Sæby-fotografen sit kamera og jagter motiver på sin hjemegn. Se hans billeder og hør hans foredrag fredag den 28. oktober klokken 16 i Retfærdigheden, Algade 14 i Sæby.

I 20 år har han rejst verden rundt med kameraet om halsen på opgaver for verdens største medier.

Han har fotograferet i borgerkrig i Haiti, i flygtningelejre i Sydafrika og til OL I Kina som nyheds- og sejlsportsfotograf, men efter han har været verden rundt nogle gange, slog han og familien rødder i hjembyen Sæby for fem år siden.

Det gav ham mulighed for at jagte nogle helt andre billeder end dem, som nyhedsmedierne hungrer efter: Landskabsbilleder af sin hjemegn, Nordjylland. – Nordjylland er smuk som bare pokker, når vejret er grimt og koldt.

-Jeg nyder Nordjylland, når himlen er blå og strandene hvide. Men billedmæssigt synes jeg, at vores landsdel er smukkest, når vejret er dårligst, siger fotografen.

Hans jagt på det grimme bliver til smukke motiver skabt med kamera og computer.

– Mine landskabsbilleder er et fristed for mig. Nyhedsfotografiet som fag er stramt og reguleret, for nyhedsbilleder skal være troværdige.

I mine landskabsbilleder kan jeg slå alle regler fra og lege med mit fag, og den frihed nyder jeg, forklarer han om de dramatiske landskabsbilleder, der ofte er optaget i dårligt vejr.

Det er jo en stående joke i resten af landet, at det blæser i Nordjylland 100 dage om året, og resten af tiden stormer det.

Nogle år er der noget om snakken, men jeg foretrækker – fotografisk – det vejr, vi har mest af, med vinden og de tunge skyer. Nordjylland er et råt sted ni måneder om året, og det er mit Nordjylland. Og det prøver jeg at indfange i mine billeder, forklarer Mick Anderson.

Fredag den 28. oktober viser han nogle af sine billeder ved et arrangement i Retfærdigheden klokken 16 og fortæller om sit Mit Nordjylland-projekt, som en dag skal blive til en fotobog.

Retfærdigheden – i fortiden Råd- og tinghuset i Sæby – er en vigtig del af bymiljøet i Algade. Dels arkitektonisk og dels funktionelt, hvor det fremover gerne skal være et hus med liv og aktiviteter.

Se mere her www.retfaerdigheden.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fotografen skaber billeder
med kamera og computer'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger